:pJag skulle vilja ha tag på ett recept på marrängtårta. Det ska vara m en typ av sockerkaksbotten som man ska grädda först och sedan ska man på med marrängsmet för att sedan grädda igen! Jag har sökt och letat och provat men nu provar jag här för här verkar det vara aktivitet ska jag säga
Kram och trevlig vår
Pauline
kajsa362 april 2008
Vart bjuden på en sådan av annhöriga till en brukare som vi har.. hon hade fyllt den med hallon verkligen god...vill gärna oxå ha receptet...
Razzel2 april 2008
Hej Pauline!
Kakan du söker är min Brita-kaka.Det är sockerkaksbotten med marängsmet ovanpå.Man delar sedan kakan och lägger grädde och ev. hallon emellan.Toppengod. (Y) :p
Hälsningar Ulla-Britt
brunkullan652 april 2008
Ska Britakakan gräddas i två omgångar? Om inte blir den verkligen fluffig? Den låter som den jag söker med det undantaget, att den jag hade recept på en gång i världen skulle gräddas i 2 omgångar först sockerkakan i ca 10 min och sedan m maräng, men jag ska prova den här v tillfälle. Tack tack
irrevirre2 april 2008
Just det, Britta-kaka heter den och kan även heta Pinocciotårta.
Den gjorde jag förr med det var evigheter sedan nu. Gjordes i långpanna och delades på mitten så man fick två bottnar.
The_mama97mia2 april 2008
Hehe, i Vår Kokbok heter den kalastårta med maräng tror jag... Supergod. Lite jockigt att göra, jag minns inte att jag gräddar den i två omgångar, det besvärlig var att breda ut marängsmeten på sockerkakssmeten.
Kärt barn har många namn!
Glitterfia2 april 2008
Den är supergod :p
Jag tycker det är lite överkurs att dela den :D
Jag breder ut grädde över hela plåten och strör på frukt / bär. Vill man ha lite mer "vuxen" smak kan man krossa punchpraliner/punchflaskor och blanda med grädden.
marwis2 april 2008
Kärt barn har många namn.... Glömmingetårta är ett. Min mamma gör en botten, breder gädde på och sedan blåbär!(L) Den behöver alltså inte delas.
brunkullan653 april 2008
Jaaa pinocciotårta är ett namn jag känner igen! Vad härligt m alla svar jag får. Jag ska testa kanske till helgen när vi ska ha en kompis här som ska hjälpa maken lägga tak på nya hund och hönshuset.
Kram Pauline(Y)
Bianca3 april 2008
Britatårta är det namn jag känner den under och jag har gjort den otaliga gånger med samma underbara resultat. Den är sååååå god. Sist jag gjorde den lade jag samman den med vaniljvisp och frysta hallon i. Den frös jag in den så det blev lite av marängglasstårta. Mycket uppskattat!
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Lägg ett lätt inoljat bakpapper i botten på ugnens stora långpanna
3. Rör margarin och socker pösigt och tillsätt sedan äggulorna, en och en, under vispning
4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken
5. Bred ut smeten i långpannan med gummiskrapa - den blir mycket tunn!
6. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner sockret
7. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten - den ska räcka!
8. Strö hackade nötter över
9. Grädda i 20 minuter till ljust beige färg
Låt kakan kallna och dela den sedan mitt itu. Bred grädde på den ena delen och lägg den andra över. Bottnarna kan göras dagen innan tårtan ska serveras. För relativt få och billiga ingredienser får man en stor och festlig tårta.
brunkullan653 april 2008
vad gulligt av igBinca
Tack tack
krmisar
Pauline:p
Ketronya3 april 2008
Ingen som vill ta på sig ansvaret att lägga in den som ett recept så att man kan spara den i sin kokbok istället? :p
Ketronya3 april 2008
Förresten, jag vill minnas att jag ätit en sån hör eller liknande tårta med vispgrädde och ananas, och att marängen liksom är lite seg, är det den här?
Lilljeppe4 april 2008
Skrivet av Ketronya den 4 apr 2008
Ingen som vill ta på sig ansvaret att lägga in den som ett recept så att man kan spara den i sin kokbok istället? :p
Om man vill ha en lite krispigare maräng kan man stänga av spisen då allt är klart och, med ugnsluckan öppen, låta den stå på eftervärme. Funkar mkt bra med marängpaj med! (ex citronpaj med marängtäcke). Tar man ut marängen direkt blir den gärna lite seg, men det är ju en smaksak!
Ketronya4 april 2008
Tack så mycket!
Jag har även hittat några som går under namnet pinocchiotårta, det är väl samma?
Hur gör man för att få marängen seg?
anluk4 april 2008
Har en variant med chokladbotten. Denna är jättegod eftersom blåbär och choklad blir en underbar kombination.
Lee18 juni 2009
Man kan ta en knivsudd med bakpulver i marängsmeten, då blir den garanterat hög och fluffig!
Det knepet är även bra om man gör egna Jitterbuggar!!!(Y)
:pJag skulle vilja ha tag på ett recept på marrängtårta. Det ska vara m en typ av sockerkaksbotten som man ska grädda först och sedan ska man på med marrängsmet för att sedan grädda igen! Jag har sökt och letat och provat men nu provar jag här för här verkar det vara aktivitet ska jag säga
Kram och trevlig vår
Pauline
Vart bjuden på en sådan av annhöriga till en brukare som vi har.. hon hade fyllt den med hallon verkligen god...vill gärna oxå ha receptet...
Hej Pauline!
Kakan du söker är min Brita-kaka.Det är sockerkaksbotten med marängsmet ovanpå.Man delar sedan kakan och lägger grädde och ev. hallon emellan.Toppengod. (Y) :p
Hälsningar Ulla-Britt
Ska Britakakan gräddas i två omgångar? Om inte blir den verkligen fluffig? Den låter som den jag söker med det undantaget, att den jag hade recept på en gång i världen skulle gräddas i 2 omgångar först sockerkakan i ca 10 min och sedan m maräng, men jag ska prova den här v tillfälle. Tack tack
Just det, Britta-kaka heter den och kan även heta Pinocciotårta.
Den gjorde jag förr med det var evigheter sedan nu. Gjordes i långpanna och delades på mitten så man fick två bottnar.
Hehe, i Vår Kokbok heter den kalastårta med maräng tror jag... Supergod. Lite jockigt att göra, jag minns inte att jag gräddar den i två omgångar, det besvärlig var att breda ut marängsmeten på sockerkakssmeten.
Kärt barn har många namn!
Den är supergod :p
Jag tycker det är lite överkurs att dela den :D
Jag breder ut grädde över hela plåten och strör på frukt / bär. Vill man ha lite mer "vuxen" smak kan man krossa punchpraliner/punchflaskor och blanda med grädden.
Kärt barn har många namn.... Glömmingetårta är ett. Min mamma gör en botten, breder gädde på och sedan blåbär!(L) Den behöver alltså inte delas.
Jaaa pinocciotårta är ett namn jag känner igen! Vad härligt m alla svar jag får. Jag ska testa kanske till helgen när vi ska ha en kompis här som ska hjälpa maken lägga tak på nya hund och hönshuset.
Kram Pauline(Y)
Britatårta är det namn jag känner den under och jag har gjort den otaliga gånger med samma underbara resultat. Den är sååååå god. Sist jag gjorde den lade jag samman den med vaniljvisp och frysta hallon i. Den frös jag in den så det blev lite av marängglasstårta. Mycket uppskattat!
Här är receptet(fick googla för att hitta det)
Britatårta
Marängtårta för 12 personer
125 g margarin
1 dl strösocker
2 äggulor
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
MARÄNGSMET:
2 äggvitor
1 3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 hg hackade nötkärnor
FYLLNING:
2-3 dl vispgrädde
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Lägg ett lätt inoljat bakpapper i botten på ugnens stora långpanna
3. Rör margarin och socker pösigt och tillsätt sedan äggulorna, en och en, under vispning
4. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt omväxlande med mjölken
5. Bred ut smeten i långpannan med gummiskrapa - den blir mycket tunn!
6. Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa sedan ner sockret
7. Bred marängsmeten över sockerkakssmeten - den ska räcka!
8. Strö hackade nötter över
9. Grädda i 20 minuter till ljust beige färg
Låt kakan kallna och dela den sedan mitt itu. Bred grädde på den ena delen och lägg den andra över. Bottnarna kan göras dagen innan tårtan ska serveras. För relativt få och billiga ingredienser får man en stor och festlig tårta.
vad gulligt av igBinca
Tack tack
krmisar
Pauline:p
Ingen som vill ta på sig ansvaret att lägga in den som ett recept så att man kan spara den i sin kokbok istället? :p
Förresten, jag vill minnas att jag ätit en sån hör eller liknande tårta med vispgrädde och ananas, och att marängen liksom är lite seg, är det den här?
Ingen som vill ta på sig ansvaret att lägga in den som ett recept så att man kan spara den i sin kokbok istället? :p
Brita-tårta maräng
Den ligger redan inne(Y)
Om man vill ha en lite krispigare maräng kan man stänga av spisen då allt är klart och, med ugnsluckan öppen, låta den stå på eftervärme. Funkar mkt bra med marängpaj med! (ex citronpaj med marängtäcke). Tar man ut marängen direkt blir den gärna lite seg, men det är ju en smaksak!
Tack så mycket!
Jag har även hittat några som går under namnet pinocchiotårta, det är väl samma?
Hur gör man för att få marängen seg?
Har en variant med chokladbotten. Denna är jättegod eftersom blåbär och choklad blir en underbar kombination.
Man kan ta en knivsudd med bakpulver i marängsmeten, då blir den garanterat hög och fluffig!
Det knepet är även bra om man gör egna Jitterbuggar!!!(Y)