Att göra currysås på den annars rätt trist med kokt lyckling tycker jag.
zonale23 februari 2010
Jag gör en gammaldags dillsås till kokt kyckling och det uppskattas i min familj.
Gnurf23 februari 2010
Jo...Såsen är ju grymt viktig vid kokt kyckling. Faktiskt vid de flesta varianter av kokt kött. Dillsås, Currysås, Pepparrotssås, Äppelsås osv...:)
Har för mig att kyckling blir bäst om den kokas levande. Eller var det Hummer?? :o
Marksten23 februari 2010
I det här receptet tar man bara filerna och benen inte skrovet eller vingarna.
Lägg klubborna, lårbenen i i stor gryta. Lägg i en halv lök, inte hackad. En halv vitlök oskalad, inte klyftor ,skär den bara rakt av. En kycklingbuljungtärning och några kvistar färsk timjan. Fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Koka nu upp väldigt sakta. Det ska ta ca. en kvart att koka upp den. När de kokar lägger du ner fileerna. Låt det nu knappt sjuda en tio minuter. Ta upp en bit kyckling och kontrollera att den är genomkokt..
Ta upp kycklingen och varmhåll under folie på ett fat.
Ta upp vitlöken, löken och timjan. Stormkoka resten av spadet ner till under hälften.
Slå i ungefär lika mycket grädde som det är spad. Låt sjuda tio minuter. Smaka av franska örtkryddor ,salt och peppar.
Lägg i kycklingen i såsen några minuter tills den är varm.
Dela skogchampinjoner på fyra delar och smörstek dessa några minuter.
Lägg upp kycklingen med sås och strö över svampen. Serveras med potatis eller ris.
Kanongott, jag lovar.
Lenkan23 februari 2010
Jag har ett recept med en citronsås till kokt kyckling som faktiskt är riktigt god!
När man ändå kokar kycklingen själv kan man ju tillsätta mycket grönsaker för att få en bra buljong att göra soppan på. Purjolök, gul lök, vitlök, rotselleri, palsternacka.
Då behöver man inte någon buljongtärning.
jimboz23 februari 2010
Jag brukar hålla det enkelt ...Krossade tomater, Paprika av alla slag , Lök , kryddor som Chilli, Cayenne, buljong, Aubergine . Sedan i med allt och låt koka tills kycklingen är klar.
vilket är ert godaste recept på kokt kyckling?(Y)
Att göra currysås på den annars rätt trist med kokt lyckling tycker jag.
Jag gör en gammaldags dillsås till kokt kyckling och det uppskattas i min familj.
Jo...Såsen är ju grymt viktig vid kokt kyckling. Faktiskt vid de flesta varianter av kokt kött. Dillsås, Currysås, Pepparrotssås, Äppelsås osv...:)
Har för mig att kyckling blir bäst om den kokas levande. Eller var det Hummer?? :o
I det här receptet tar man bara filerna och benen inte skrovet eller vingarna.
Lägg klubborna, lårbenen i i stor gryta. Lägg i en halv lök, inte hackad. En halv vitlök oskalad, inte klyftor ,skär den bara rakt av. En kycklingbuljungtärning och några kvistar färsk timjan. Fyll på med vatten så att det täcker kycklingen. Koka nu upp väldigt sakta. Det ska ta ca. en kvart att koka upp den. När de kokar lägger du ner fileerna. Låt det nu knappt sjuda en tio minuter. Ta upp en bit kyckling och kontrollera att den är genomkokt..
Ta upp kycklingen och varmhåll under folie på ett fat.
Ta upp vitlöken, löken och timjan. Stormkoka resten av spadet ner till under hälften.
Slå i ungefär lika mycket grädde som det är spad. Låt sjuda tio minuter. Smaka av franska örtkryddor ,salt och peppar.
Lägg i kycklingen i såsen några minuter tills den är varm.
Dela skogchampinjoner på fyra delar och smörstek dessa några minuter.
Lägg upp kycklingen med sås och strö över svampen. Serveras med potatis eller ris.
Kanongott, jag lovar.
Jag har ett recept med en citronsås till kokt kyckling som faktiskt är riktigt god!
Det här blir inte så dumt! (Y)
Currydoftande kycklingsoppa med champinjoner och paprika.
När man ändå kokar kycklingen själv kan man ju tillsätta mycket grönsaker för att få en bra buljong att göra soppan på. Purjolök, gul lök, vitlök, rotselleri, palsternacka.
Då behöver man inte någon buljongtärning.
Jag brukar hålla det enkelt ...Krossade tomater, Paprika av alla slag , Lök , kryddor som Chilli, Cayenne, buljong, Aubergine . Sedan i med allt och låt koka tills kycklingen är klar.