Er på jakt etter oppskrifter fra Marokko.. Spesielt fra Fez.. Hvis noen kunne hjelpe meg med dette vil jeg være evig takknemlig :)
mrboy28 juli 2010
Tajin och cous-cous är väl de mest typiska rätterna i marockanskt kök
http://en.wikipedia.org/wiki/Tajine
En av de viktigaste sakerna man bör tänka på med cous-cous är att den inte blir torr, det behövs nästan alltid mer vätska i recept man hittar, sen så bör man byta ut allt vatten i cous-cousrecept till en god hönsbuljong eller grönsaksbuljong. Personligen brukar jag laga cous-cous från höften så vad gäller tillbehör och saker man blandar i får man gå lite på känn. Spiskummin och svart kummin är bra kryddor, oliver, tomater, sultanrussin och kött är bra att ha med.
Er på jakt etter oppskrifter fra Marokko.. Spesielt fra Fez.. Hvis noen kunne hjelpe meg med dette vil jeg være evig takknemlig :)
Tajin och cous-cous är väl de mest typiska rätterna i marockanskt kök
http://en.wikipedia.org/wiki/Tajine
En av de viktigaste sakerna man bör tänka på med cous-cous är att den inte blir torr, det behövs nästan alltid mer vätska i recept man hittar, sen så bör man byta ut allt vatten i cous-cousrecept till en god hönsbuljong eller grönsaksbuljong. Personligen brukar jag laga cous-cous från höften så vad gäller tillbehör och saker man blandar i får man gå lite på känn. Spiskummin och svart kummin är bra kryddor, oliver, tomater, sultanrussin och kött är bra att ha med.
Sen är te en essensiell del:
Mintte/myntate
mvh
mrboy