Jag har länge haft en lergryta med aldrig haft den till matlagning, vad lagar ni i den?
Lovis18 mars 2008
Jag lagar alla slag av grytor och kyckling. Man kan baka bröd i den också.
lennali18 mars 2008
Om du går in på fliken "recept" och skriver "lergryta" på sök, kommer det upp en del recept på rätter i lergryta.
yggdrasil18 mars 2008
Jag skrev ungefär den frågan för en tid sedan och fick en del svar och recept. Jag sparade dom alla och dom ligger nu i Min kokbok
yggdrasil18 mars 2008
Glömde att säga att min enklaste favorit i lergryta är kyckling, hel eller i delar. Ungefär 1 kg djupfryst går bra. Penska kycklingen med olja och kryddor du gillar (jag brukar ta heta). Minst tio minuter ska lergrytan ligga i kallt vatten innan du sätter in den i ugnen. Ställ alltid in grytan i kall ugn. Till kycklingen är det 225 grader i ca 1,5 timme. Blir otroligt gott och saftigt.
Ps. Recepten jag fick ligger under Huvudrätter i Min kokbok
Linaflickan21 mars 2008
Jag gör just nu hel kyckling i lergryta. Tog olja, franska örter, salt, peppar, mejram, timjan, torkad vitlök, lite honung, citron"saft" som marinad. Fyllde den med frysta lingon. La några morötter i grytan med. Ska ha ris till. Ska bli spännande och se hur det blir, komponerade det själv innan. Svar kommer när jag ätit. Lägger väl in det i kokboken om det blir så lyckat.
MatAnders21 mars 2008
Kan tipsa om detta recept "Lergryta stek allt i ett" jättegott även med revbenspjäll.
MatAnders21 mars 2008
Skrivet av Linaflickan den 21 mar 2008
Jag gör just nu hel kyckling i lergryta. Tog olja, franska örter, salt, peppar, mejram, timjan, torkad vitlök, lite honung, citron"saft" som marinad. Fyllde den med frysta lingon. La några morötter i grytan med. Ska ha ris till. Ska bli spännande och se hur det blir, komponerade det själv innan. Svar kommer när jag ätit. Lägger väl in det i kokboken om det blir så lyckat.
Lovar att det blev bra men kul att höra.
Linaflickan21 mars 2008
Skrivet av Linaflickan den 21 mar 2008
Jag gör just nu hel kyckling i lergryta. Tog olja, franska örter, salt, peppar, mejram, timjan, torkad vitlök, lite honung, citron"saft" som marinad. Fyllde den med frysta lingon. La några morötter i grytan med. Ska ha ris till. Ska bli spännande och se hur det blir, komponerade det själv innan. Svar kommer när jag ätit. Lägger väl in det i kokboken om det blir så lyckat.
Nu har jag ätit mitt expriment. Det blev riktigt saftigt och gott. Lingonen är ju lite sura men det var gott ändå. En sås hade inte varit fel men det gick bra ändå.
Ska försöka använda lergrytan fler gånger, har sagt det förr men borde utnyttja att jag har en så.
evamarie7529 mars 2008
Här kommer en god kycklinggryta till lergrytan!
Provensalsk kyckling i lergryta.
Blötlägg först grytan 1 timme.
1 hel kyckling
1 citron
1 röd paprika
2 kvistar timjan
1 dl soltorkade tomater
1 brk hela tomater
3 klyftor vitlök
2 dl vitt vin
1 dl kraftig kycklingbuljong
Gnid kycklingen med citron ,salta och peppra den. Lägg paprika bitar i botten av grytan. Lägg på kycklingen och lägg resten av ingridienserna runt om. Häll även i buljongen och vinet. Ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200. Låt kycklinen stå 1 timme i ugnen. Ta sen av locket och höj tempen till 225, för att få färg på kycklingen ca15 min. Sila av skyn och red av till en sås. En skvätt grädde är gott att ha i såsen.
Gott med ris eller potatis till!
Lycka till!!
Kram Marie:D
bejofr29 mars 2008
idag ska jag lägga in en skinka i lergrytan, en del kryddor och när den är färdig sånär på en halvtimme lägges grönsakerna i. sist görs en sås på spadet som blir över. kanon gott!!!!
Maper29 mars 2008
Jag gör köttfärslimpa i lergrytan, lägger några baconskivor ovanpå. Fyller på med rödlök, bitar av palsternacka och potatis. Hela middagen klar.
Hälsningar Margaretha
finns bland mina recept, sedan har jag hittat en del andra som jag lagt till i min kokbok oxå.
Lagar en del i lergrytan för det är så enkelt!
Ett gäng skivade potatisar, skivad lök och morot och det antal kotletter man vill ha ovanpå.
En skvätt fond över allt och någon dl vatten.
In i ugnen 1½ timme.
Mums.
Jag har länge haft en lergryta med aldrig haft den till matlagning, vad lagar ni i den?
Jag lagar alla slag av grytor och kyckling. Man kan baka bröd i den också.
Om du går in på fliken "recept" och skriver "lergryta" på sök, kommer det upp en del recept på rätter i lergryta.
Jag skrev ungefär den frågan för en tid sedan och fick en del svar och recept. Jag sparade dom alla och dom ligger nu i Min kokbok
Glömde att säga att min enklaste favorit i lergryta är kyckling, hel eller i delar. Ungefär 1 kg djupfryst går bra. Penska kycklingen med olja och kryddor du gillar (jag brukar ta heta). Minst tio minuter ska lergrytan ligga i kallt vatten innan du sätter in den i ugnen. Ställ alltid in grytan i kall ugn. Till kycklingen är det 225 grader i ca 1,5 timme. Blir otroligt gott och saftigt.
Ps. Recepten jag fick ligger under Huvudrätter i Min kokbok
Jag gör just nu hel kyckling i lergryta. Tog olja, franska örter, salt, peppar, mejram, timjan, torkad vitlök, lite honung, citron"saft" som marinad. Fyllde den med frysta lingon. La några morötter i grytan med. Ska ha ris till. Ska bli spännande och se hur det blir, komponerade det själv innan. Svar kommer när jag ätit. Lägger väl in det i kokboken om det blir så lyckat.
Kan tipsa om detta recept "Lergryta stek allt i ett" jättegott även med revbenspjäll.
Jag gör just nu hel kyckling i lergryta. Tog olja, franska örter, salt, peppar, mejram, timjan, torkad vitlök, lite honung, citron"saft" som marinad. Fyllde den med frysta lingon. La några morötter i grytan med. Ska ha ris till. Ska bli spännande och se hur det blir, komponerade det själv innan. Svar kommer när jag ätit. Lägger väl in det i kokboken om det blir så lyckat.
Lovar att det blev bra men kul att höra.
Jag gör just nu hel kyckling i lergryta. Tog olja, franska örter, salt, peppar, mejram, timjan, torkad vitlök, lite honung, citron"saft" som marinad. Fyllde den med frysta lingon. La några morötter i grytan med. Ska ha ris till. Ska bli spännande och se hur det blir, komponerade det själv innan. Svar kommer när jag ätit. Lägger väl in det i kokboken om det blir så lyckat.
Nu har jag ätit mitt expriment. Det blev riktigt saftigt och gott. Lingonen är ju lite sura men det var gott ändå. En sås hade inte varit fel men det gick bra ändå.
Ska försöka använda lergrytan fler gånger, har sagt det förr men borde utnyttja att jag har en så.
Här kommer en god kycklinggryta till lergrytan!
Provensalsk kyckling i lergryta.
Blötlägg först grytan 1 timme.
1 hel kyckling
1 citron
1 röd paprika
2 kvistar timjan
1 dl soltorkade tomater
1 brk hela tomater
3 klyftor vitlök
2 dl vitt vin
1 dl kraftig kycklingbuljong
Gnid kycklingen med citron ,salta och peppra den. Lägg paprika bitar i botten av grytan. Lägg på kycklingen och lägg resten av ingridienserna runt om. Häll även i buljongen och vinet. Ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200. Låt kycklinen stå 1 timme i ugnen. Ta sen av locket och höj tempen till 225, för att få färg på kycklingen ca15 min. Sila av skyn och red av till en sås. En skvätt grädde är gott att ha i såsen.
Gott med ris eller potatis till!
Lycka till!!
Kram Marie:D
idag ska jag lägga in en skinka i lergrytan, en del kryddor och när den är färdig sånär på en halvtimme lägges grönsakerna i. sist görs en sås på spadet som blir över. kanon gott!!!!
Jag gör köttfärslimpa i lergrytan, lägger några baconskivor ovanpå. Fyller på med rödlök, bitar av palsternacka och potatis. Hela middagen klar.
Hälsningar Margaretha
Vitlöksfilé med örter
finns bland mina recept, sedan har jag hittat en del andra som jag lagt till i min kokbok oxå.
Lagar en del i lergrytan för det är så enkelt!
Ett gäng skivade potatisar, skivad lök och morot och det antal kotletter man vill ha ovanpå.
En skvätt fond över allt och någon dl vatten.
In i ugnen 1½ timme.
Mums.