Smördegsinbakad lax med pesto- och fetaostfyllning
Gul139 december 2010
Nu har jag nog letat igenom hela internet men jag kan inte hitta något recept på ovannämnda.
Jag är ingen van laxkock och skulle vilja ha ett recept på detta.
Eller åtminstone hjälp med hur ni skulle gjort?
Är det bara att improvisera en fyllning tro? Hjälp mig. Om ni har något recept utan skulle improviserat; Hur skulle ni blandat och kryddat?
Erajscha9 december 2010
Jag skulle ha kavlat ut en smördegsruta, brett på ett lager pesto och sen smulat fetaost över och sen den tinade laxen ovanpå och så vika över kanterna och sen vända paketet så att skarven kommer underst (och fyllningen ovanpå laxen). Jag tror inte att det hade behövts extra salt eller kryddor eftersom fetaost är salt och peston innehåller mycket smaker.
Sen bara pensla med uppvispat ägg och så in i ugnen 20-25 minuter.
Gul139 december 2010
Skrivet av Erajscha den 9 dec 2010
Jag skulle ha kavlat ut en smördegsruta, brett på ett lager pesto och sen smulat fetaost över och sen den tinade laxen ovanpå och så vika över kanterna och sen vända paketet så att skarven kommer underst (och fyllningen ovanpå laxen). Jag tror inte att det hade behövts extra salt eller kryddor eftersom fetaost är salt och peston innehåller mycket smaker.
Sen bara pensla med uppvispat ägg och så in i ugnen 20-25 minuter.
Tack för tipset. Du tror det räcker så? Vad ska man ha till? En rolig sallad? Potatis? Någon sås?
175 grader eller?
Ulrika919 december 2010
Hur skulle jag göra? Hm.. Blanda ihop pesto med fetaost, kanske lite typ philadelphia i för att få en mjuk konsistens. Smeta ut på en hel laxsida. Kavla ut smördeg och lägg laxen längs ena långsidan. Vik över andra delen och gör som en "calzone" med skarven på sidan. Pensla med uppvispat ägg som Erajscha säger och kanske strö över nåt gott, exempelvis goda frön eller riven ost (bara för syns skull). In i ugnen på kanske 175 grader i 25 minuter kanske (grov gissning) tills ytan är fin. Skär i tjocka skivor, servera med kokt potatis, sallad och en kall god sås. Eller bara med sallad. Någon varm sås skulle jag inte rekommendera.
Ulrika919 december 2010
Är man osäker på om laxen är klar får man helt enkelt börja att skiva mitt på den tjockaste delen av laxen. Är laxen klar så fortsätt skiva ut åt ändarna. Laxen är klar när den är ljust, jämn rosa, "flikar" sig lätt och är saftig.
Erajscha9 december 2010
Jag skulle servera den med en god sallad och med gröna ärtor eller sockerärtor. Potatis blir lite mycket när det är bröd med också. (smördegen)
Ulrika919 december 2010
Du skulle kunna köra på en italiensk sallad eller en grekisk, med tanke på att du har pesto och fetaost i laxen.
Gul139 december 2010
Tack snälla för alla tips. Detta kommer att bli en prefekt lördagsmiddag känner jag.
Det blir en matigare form av sallad och grönsaker, ingen potatis, och en kall sås. Vitt vin till.
Ulrika919 december 2010
Det låter bra. Hoppas det blir gott. Du kan ju lägga in receptet här sen om det blir bra. Så nästa gång nån letar efter det, så finns det :)
Nu har jag nog letat igenom hela internet men jag kan inte hitta något recept på ovannämnda.
Jag är ingen van laxkock och skulle vilja ha ett recept på detta.
Eller åtminstone hjälp med hur ni skulle gjort?
Är det bara att improvisera en fyllning tro? Hjälp mig. Om ni har något recept utan skulle improviserat; Hur skulle ni blandat och kryddat?
Jag skulle ha kavlat ut en smördegsruta, brett på ett lager pesto och sen smulat fetaost över och sen den tinade laxen ovanpå och så vika över kanterna och sen vända paketet så att skarven kommer underst (och fyllningen ovanpå laxen). Jag tror inte att det hade behövts extra salt eller kryddor eftersom fetaost är salt och peston innehåller mycket smaker.
Sen bara pensla med uppvispat ägg och så in i ugnen 20-25 minuter.
Jag skulle ha kavlat ut en smördegsruta, brett på ett lager pesto och sen smulat fetaost över och sen den tinade laxen ovanpå och så vika över kanterna och sen vända paketet så att skarven kommer underst (och fyllningen ovanpå laxen). Jag tror inte att det hade behövts extra salt eller kryddor eftersom fetaost är salt och peston innehåller mycket smaker.
Sen bara pensla med uppvispat ägg och så in i ugnen 20-25 minuter.
Tack för tipset. Du tror det räcker så? Vad ska man ha till? En rolig sallad? Potatis? Någon sås?
175 grader eller?
Hur skulle jag göra? Hm.. Blanda ihop pesto med fetaost, kanske lite typ philadelphia i för att få en mjuk konsistens. Smeta ut på en hel laxsida. Kavla ut smördeg och lägg laxen längs ena långsidan. Vik över andra delen och gör som en "calzone" med skarven på sidan. Pensla med uppvispat ägg som Erajscha säger och kanske strö över nåt gott, exempelvis goda frön eller riven ost (bara för syns skull). In i ugnen på kanske 175 grader i 25 minuter kanske (grov gissning) tills ytan är fin. Skär i tjocka skivor, servera med kokt potatis, sallad och en kall god sås. Eller bara med sallad. Någon varm sås skulle jag inte rekommendera.
Är man osäker på om laxen är klar får man helt enkelt börja att skiva mitt på den tjockaste delen av laxen. Är laxen klar så fortsätt skiva ut åt ändarna. Laxen är klar när den är ljust, jämn rosa, "flikar" sig lätt och är saftig.
Jag skulle servera den med en god sallad och med gröna ärtor eller sockerärtor. Potatis blir lite mycket när det är bröd med också. (smördegen)
Du skulle kunna köra på en italiensk sallad eller en grekisk, med tanke på att du har pesto och fetaost i laxen.
Tack snälla för alla tips. Detta kommer att bli en prefekt lördagsmiddag känner jag.
Det blir en matigare form av sallad och grönsaker, ingen potatis, och en kall sås. Vitt vin till.
Det låter bra. Hoppas det blir gott. Du kan ju lägga in receptet här sen om det blir bra. Så nästa gång nån letar efter det, så finns det :)
Ugnsbakad lax med pesto och feta