När jag var liten hade jag en kompis som var laktosintolerant och hennes mamma bakade alltid en slags sockerkaka med riven mandelmassa eller marsipan i...
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)
Gnurf14 april 2009
Madellmassa är felstavat i det däringa receptet...det ska nog vara "Mamsellmassa sockerkaka med hjortronslyna"...en gammal norrländsk specialitet som man förr i tiden alltid tog med sig ut på Myren för att fördriva tiden...(L)
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)
Amika14 april 2009
*asg*
Ja du... det låter som en speciell... kaka... :D
Skrivet av Gnurf den 14 apr 2009
Madellmassa är felstavat i det däringa receptet...det ska nog vara "Mamsellmassa sockerkaka med hjortronslyna"...en gammal norrländsk specialitet som man förr i tiden alltid tog med sig ut på Myren för att fördriva tiden...(L)
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)
sara9614 april 2009
hoppas du hittar det!!!
Gnurf14 april 2009
Jo men det där borde väl inte vara nått problem!?? Kör ihop en laktosfri sockerkaka bara å tillsätt mamsellmassa...eller!?? När jag bakar snabb enkel sockerkaka kör jag ibland en variant där man kokar upp vatten tillsammans med matfett som smetvätska (alltså laktosfritt om man använder laktosfritt fett)...å i övrigt bara som vanligt med vispa ägg/mamsellmassa (ist för socker) osv å de traditionella sockerkaksingredienserna.
Tyvärr har jag ju den där jefla receptfobin :) men det där fixar nog händig Amika i ett nafs!?? :D
Muffinsvarianten med vispning av matfett/mamsellmassa initialt funkar nog oxå. Mandelmassa tillsätter jag ofta i mjuka kakor både till jul, påsk osv...även sommartid är det väldigt gott med mamsellmassasmaken till nyplockade jordgubbar, rabarberkompott osv....(Y)
frucaos14 april 2009
Min gubbe bakade en sockerkaka med mandelmassa och hade som tårtbotten för ett tag sen. Vet inte om det är den - men god är den!! Ska se om jag kan lägga in den i kväll när jag kommit hem från jobbet.
Amika14 april 2009
Skrivet av Gnurf den 14 apr 2009
Jo men det där borde väl inte vara nått problem!?? Kör ihop en laktosfri sockerkaka bara å tillsätt mamsellmassa...eller!?? När jag bakar snabb enkel sockerkaka kör jag ibland en variant där man kokar upp vatten tillsammans med matfett som smetvätska (alltså laktosfritt om man använder laktosfritt fett)...å i övrigt bara som vanligt med vispa ägg/mamsellmassa (ist för socker) osv å de traditionella sockerkaksingredienserna.
Tyvärr har jag ju den där jefla receptfobin :) men det där fixar nog händig Amika i ett nafs!?? :D
Muffinsvarianten med vispning av matfett/mamsellmassa initialt funkar nog oxå. Mandelmassa tillsätter jag ofta i mjuka kakor både till jul, påsk osv...även sommartid är det väldigt gott med mamsellmassasmaken till nyplockade jordgubbar, rabarberkompott osv....(Y)
Well, jag har försökt med det. Men det är något som saknas... :)
Jag kommer inte på vad det är, men vet vad det är när jag ser det. Ytterst irriterande. :) Jag har funderat på det här i över 2 år nu, så jag tänkte att någon här kanske vet. :)
Amika14 april 2009
Skrivet av frucaos den 14 apr 2009
Min gubbe bakade en sockerkaka med mandelmassa och hade som tårtbotten för ett tag sen. Vet inte om det är den - men god är den!! Ska se om jag kan lägga in den i kväll när jag kommit hem från jobbet.
Åh, vad snällt! :) Jag håller tummarna nu! :)
Gnurf14 april 2009
Tricky...very tricky....:) Kanske lite citronzest!?? Bittermandel!??
Uli14 april 2009
har du provat soka under mandelmassa kaka? Det finns manga recept dar som skulle kunna passa... :)
frucaos14 april 2009
Pistagekaka på låtsas
Inte laktosfri - men ack så god mandelsockerkaka! Min man har haft den som tårtbotten, mycket gott. Hos oss kallas den håkans sockerkaka och kommer från receptsamlingen hembakat.
margitkallgren15 april 2009
Mandelmassekaka
300 g mandelmassa
3 msk vatten
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
Riv mandelmassan grovt på rivjärn, blanda den med vattnet-
Tillsätt äggen ett i taget. Rör smeten kraftigt så att den blir
slät. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret-
Häll smeten i smord bröad form och grädda i 175 graders ugn
cirka 30 minuter.
Låt stå någon minut innan den stjälpes upp.
Går bra att använda som tårta.
Vänlig hälsning Margit
Lotten_J15 april 2009
Fördrev du tiden med att slå ihjäl mygg på myren då eller? Fanns väl knappast tid för annat :p
Skrivet av Gnurf den 14 apr 2009
Madellmassa är felstavat i det däringa receptet...det ska nog vara "Mamsellmassa sockerkaka med hjortronslyna"...en gammal norrländsk specialitet som man förr i tiden alltid tog med sig ut på Myren för att fördriva tiden...(L)
När jag var liten hade jag en kompis som var laktosintolerant och hennes mamma bakade alltid en slags sockerkaka med riven mandelmassa eller marsipan i...
Känns det igen av någon?
Den var så saftig och god... (L)
Låter jättegott!
Hoppas att någon har ett recept!
madellmassa sockerkaka med hjortonslyt
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)
Madellmassa är felstavat i det däringa receptet...det ska nog vara "Mamsellmassa sockerkaka med hjortronslyna"...en gammal norrländsk specialitet som man förr i tiden alltid tog med sig ut på Myren för att fördriva tiden...(L)
madellmassa sockerkaka med hjortonslyt
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)
*asg*
Ja du... det låter som en speciell... kaka... :D
Madellmassa är felstavat i det däringa receptet...det ska nog vara "Mamsellmassa sockerkaka med hjortronslyna"...en gammal norrländsk specialitet som man förr i tiden alltid tog med sig ut på Myren för att fördriva tiden...(L)
madellmassa sockerkaka med hjortonslyt
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)
hoppas du hittar det!!!
Jo men det där borde väl inte vara nått problem!?? Kör ihop en laktosfri sockerkaka bara å tillsätt mamsellmassa...eller!?? När jag bakar snabb enkel sockerkaka kör jag ibland en variant där man kokar upp vatten tillsammans med matfett som smetvätska (alltså laktosfritt om man använder laktosfritt fett)...å i övrigt bara som vanligt med vispa ägg/mamsellmassa (ist för socker) osv å de traditionella sockerkaksingredienserna.
Tyvärr har jag ju den där jefla receptfobin :) men det där fixar nog händig Amika i ett nafs!?? :D
Muffinsvarianten med vispning av matfett/mamsellmassa initialt funkar nog oxå. Mandelmassa tillsätter jag ofta i mjuka kakor både till jul, påsk osv...även sommartid är det väldigt gott med mamsellmassasmaken till nyplockade jordgubbar, rabarberkompott osv....(Y)
Min gubbe bakade en sockerkaka med mandelmassa och hade som tårtbotten för ett tag sen. Vet inte om det är den - men god är den!! Ska se om jag kan lägga in den i kväll när jag kommit hem från jobbet.
Jo men det där borde väl inte vara nått problem!?? Kör ihop en laktosfri sockerkaka bara å tillsätt mamsellmassa...eller!?? När jag bakar snabb enkel sockerkaka kör jag ibland en variant där man kokar upp vatten tillsammans med matfett som smetvätska (alltså laktosfritt om man använder laktosfritt fett)...å i övrigt bara som vanligt med vispa ägg/mamsellmassa (ist för socker) osv å de traditionella sockerkaksingredienserna.
Tyvärr har jag ju den där jefla receptfobin :) men det där fixar nog händig Amika i ett nafs!?? :D
Muffinsvarianten med vispning av matfett/mamsellmassa initialt funkar nog oxå. Mandelmassa tillsätter jag ofta i mjuka kakor både till jul, påsk osv...även sommartid är det väldigt gott med mamsellmassasmaken till nyplockade jordgubbar, rabarberkompott osv....(Y)
Well, jag har försökt med det. Men det är något som saknas... :)
Jag kommer inte på vad det är, men vet vad det är när jag ser det. Ytterst irriterande. :) Jag har funderat på det här i över 2 år nu, så jag tänkte att någon här kanske vet. :)
Min gubbe bakade en sockerkaka med mandelmassa och hade som tårtbotten för ett tag sen. Vet inte om det är den - men god är den!! Ska se om jag kan lägga in den i kväll när jag kommit hem från jobbet.
Åh, vad snällt! :) Jag håller tummarna nu! :)
Tricky...very tricky....:) Kanske lite citronzest!?? Bittermandel!??
har du provat soka under mandelmassa kaka? Det finns manga recept dar som skulle kunna passa... :)
Pistagekaka på låtsas
Inte laktosfri - men ack så god mandelsockerkaka! Min man har haft den som tårtbotten, mycket gott. Hos oss kallas den håkans sockerkaka och kommer från receptsamlingen hembakat.
Mandelmassekaka
300 g mandelmassa
3 msk vatten
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
Riv mandelmassan grovt på rivjärn, blanda den med vattnet-
Tillsätt äggen ett i taget. Rör smeten kraftigt så att den blir
slät. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret-
Häll smeten i smord bröad form och grädda i 175 graders ugn
cirka 30 minuter.
Låt stå någon minut innan den stjälpes upp.
Går bra att använda som tårta.
Vänlig hälsning Margit
Fördrev du tiden med att slå ihjäl mygg på myren då eller? Fanns väl knappast tid för annat :p
Madellmassa är felstavat i det däringa receptet...det ska nog vara "Mamsellmassa sockerkaka med hjortronslyna"...en gammal norrländsk specialitet som man förr i tiden alltid tog med sig ut på Myren för att fördriva tiden...(L)
madellmassa sockerkaka med hjortonslyt
Den här hittade jag på matklubben, men det är inte den heller... :(
Om det finns någon som har något annat recept så blir jag jätteglad! :)