Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggleken (variant på matleken)

  • MammaModesty 2 januari 2008

    fransk omelette

  • 2 januari 2008

    enkla äppelkakan

  • evaldo 2 januari 2008

    Nässelsoppa

  • bernth44 2 januari 2008

    Nässelsoppa med ägghalvor.... Missa i tidigare inlägg att det skall äggas.

  • MrsC 2 januari 2008

    Amerikanska blåbärsmuffins

  • Ekorrungen 2 januari 2008

    Smal kladdkaka med lime

  • MammaModesty 2 januari 2008

    enkel marängtårta (Y)
    har nyss gjort den... den är super good kommer lägga in receptet sen

  • Deeessan 2 januari 2008

    apfelstrudel

  • lennali 2 januari 2008

    Lena´s saffransbullar

  • evaldo 2 januari 2008

    rulltårta

  • imse 2 januari 2008

    Ansjovis och äggmacka

  • MammaModesty 3 januari 2008

    Anders frukostbullar

    5o gram jäst
    200 gram smör eller margarin
    ½ liter mjölk
    1 dl socker
    1 st ägg
    1 tsk salt
    ca 8-11 dl mjöl

    Smält smöret och häll i mjölken. Värm blandningen fingervarm, smula i jästen och rör om. Blanda i resten av ingredienserna och gör en deg. Låt degen stå och jäsa i cirka 30 minuter. Baka ut bullar på en plåt och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter på plåten. Pensla med ägg och häll på ifall du vill, vallmofrön eller sesamfrön. Gräddas i ugnen i 225 grader i ca 10-11 minuter.

  • Deeessan 3 januari 2008

    raggmunkar

  • imse 3 januari 2008

    rimbobullar - jag bakade i går recept på mimmismat.wordpress.com

  • MammaModesty 3 januari 2008

    rabarber och maräng paj

  • bernth44 3 januari 2008

    Jordärtskockssoppa med friterat vaktelägg (icakuriren)
    Ingredienser 4 förrättsportioner:
    300 g jordärtskockor, skalade
    4 schalottenlökar
    50 g smör
    1 dl vitt vin, ej ekfatslagrat
    4 dl hönsbuljong
    1 lagerblad
    1 liten knippa färsk timjan
    2 dl vispgrädde
    salt, vitpeppar från kvarn

    Garnering:
    ca 150 g kallrökt lax i bit
    ca 150 g gruy?reost
    1 knippa gräslök, finskuren
    1/2 dl olivolja extra virgin
    4 tsk löjrom
    dill

    Fyra stycken friterade vaktelägg:
    4 vaktelägg
    1 dl ättikssprit
    1 liter kokande vatten
    mjöl till panering
    hopvispat ägg till panering
    siktat ströbröd till paneringen

  • evaldo 3 januari 2008

    Grillad strutsfilé

  • 3 januari 2008

    Elegant påsktårta

  • 3 januari 2008

    ananaskaka upp-och-ner

  • Deeessan 7 januari 2008

    russinkaka

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.