Tänkte vi kunde starta en tråd om saken ni hittar och undrar/inte vet vad de används till?
Jag kommer inte på några nu men minns att man för typ 10 år sedan undrade vad man hade aubergine & zuchini till?
Vi kan väl fylla på och hjälpa varandra här?
Mistys3 november 2010
Vad använder man kålrabbi till, annat en som rårivet på råkostbordet. Kan man ugnsbaka som palsternacka?
Okänd3 november 2010
Det jag kan komma på nu är endive vad använder man den till? Och carambola mer än i drinkar.
The_mama97mia3 november 2010
Kul tråd!
Håller med om kålrabbi, vet inte heller vad jag skulle göra med en majrova?
Okänd3 november 2010
Vad använder man rättika till då?
Cassiopeya3 november 2010
Rättika är bara så mums! Du lägger in den med morot så blir det kimchi, brukar serveras som tillbehör till sushi, en av mina absoluta favoriter. Hittade just ett recept på här på MK, har inte testat det själv än men den på restaurang är som sagt supergod :p Kanske värt att prova:)
Kålrabbi är jättegod färsk i sallad, kanske med grovrivna morötter.
Josses3 november 2010
Jag har använt både kålrabbi och majrova i köttsoppan och även
klyftat dem och de har fått följa med när jag har gjort ugnsrostade rotfrukter.
Rev även ner en bit av majrovan tillsammans med moroten i coleslowen en dag.
amoz3 november 2010
När jag gör ugnsbakade grönsaker till kött och fisk använder jag både kålrabbi, majrova och rättika. Dessutom har jag samtidigt palsternacka, persiljerot,potatis, morötter, purjolök och paprika. Det blir så gott med alla de olika smakerna men tänk på att inte baka de för länge, de ska ha lagom tuggmotstånd.
Marre733 november 2010
Kronärtskocka är något jag inte vet hur man använder, ingen aning om hur den smakar heller, vad använder man den till och hur tillagar man den så den smakar gott?
The_mama97mia3 november 2010
Kornärtskocka är gött... finns en tråd till om den tror jag, men jag kokar den o sen 'äter man - plockar bladen . smör o salt till bara...
Cassiopeya3 november 2010
Skrivet av amoz den 3 nov 2010
När jag gör ugnsbakade grönsaker till kött och fisk använder jag både kålrabbi, majrova och rättika. Dessutom har jag samtidigt palsternacka, persiljerot,potatis, morötter, purjolök och paprika. Det blir så gott med alla de olika smakerna men tänk på att inte baka de för länge, de ska ha lagom tuggmotstånd.
Persiljerot har jag aldrig testat! Får skriva upp det på "att-göra" listan ;)
Cassiopeya3 november 2010
Skrivet av mama97mia den 3 nov 2010
Kornärtskocka är gött... finns en tråd till om den tror jag, men jag kokar den o sen 'äter man - plockar bladen . smör o salt till bara...
(Y) Håller med. Kronärtskocka är verkligen supergott, men det är ju inget man blir mätt på direkt. Gott som förrätt eller som enkel kvällsrätt, eller till kött.
flingsalt4 november 2010
Kronärtskocka = supergott!
Gott att doppa i hollandaisesås också!
Och när man plockat alla bladen så kommer man till massa strån som man rensar bort - för att sedan äta upp botten som är lite köttliknande.
Tänkte vi kunde starta en tråd om saken ni hittar och undrar/inte vet vad de används till?
Jag kommer inte på några nu men minns att man för typ 10 år sedan undrade vad man hade aubergine & zuchini till?
Vi kan väl fylla på och hjälpa varandra här?
Vad använder man kålrabbi till, annat en som rårivet på råkostbordet. Kan man ugnsbaka som palsternacka?
Det jag kan komma på nu är endive vad använder man den till? Och carambola mer än i drinkar.
Kul tråd!
Håller med om kålrabbi, vet inte heller vad jag skulle göra med en majrova?
Vad använder man rättika till då?
Rättika är bara så mums! Du lägger in den med morot så blir det kimchi, brukar serveras som tillbehör till sushi, en av mina absoluta favoriter. Hittade just ett recept på här på MK, har inte testat det själv än men den på restaurang är som sagt supergod :p Kanske värt att prova:)
KIMCHI
Kålrabbi är jättegod färsk i sallad, kanske med grovrivna morötter.
Jag har använt både kålrabbi och majrova i köttsoppan och även
klyftat dem och de har fått följa med när jag har gjort ugnsrostade rotfrukter.
Rev även ner en bit av majrovan tillsammans med moroten i coleslowen en dag.
När jag gör ugnsbakade grönsaker till kött och fisk använder jag både kålrabbi, majrova och rättika. Dessutom har jag samtidigt palsternacka, persiljerot,potatis, morötter, purjolök och paprika. Det blir så gott med alla de olika smakerna men tänk på att inte baka de för länge, de ska ha lagom tuggmotstånd.
Kronärtskocka är något jag inte vet hur man använder, ingen aning om hur den smakar heller, vad använder man den till och hur tillagar man den så den smakar gott?
Kornärtskocka är gött... finns en tråd till om den tror jag, men jag kokar den o sen 'äter man - plockar bladen . smör o salt till bara...
När jag gör ugnsbakade grönsaker till kött och fisk använder jag både kålrabbi, majrova och rättika. Dessutom har jag samtidigt palsternacka, persiljerot,potatis, morötter, purjolök och paprika. Det blir så gott med alla de olika smakerna men tänk på att inte baka de för länge, de ska ha lagom tuggmotstånd.
Persiljerot har jag aldrig testat! Får skriva upp det på "att-göra" listan ;)
Kornärtskocka är gött... finns en tråd till om den tror jag, men jag kokar den o sen 'äter man - plockar bladen . smör o salt till bara...
(Y) Håller med. Kronärtskocka är verkligen supergott, men det är ju inget man blir mätt på direkt. Gott som förrätt eller som enkel kvällsrätt, eller till kött.
Kronärtskocka = supergott!
Gott att doppa i hollandaisesås också!
Och när man plockat alla bladen så kommer man till massa strån som man rensar bort - för att sedan äta upp botten som är lite köttliknande.
Har man inte provat så borde man verkligen det!
(gott att använda i pastasås också) :)