Instruktioner
Lägg salladen i kallt, väl saltat vatten 8-10 timmar. Skölj väl i rinnande vatten minst tre gånger (noga mellan bladen). Skär bort stjälken försiktigt. Blanda vitlök, Fish Sauce, socker Mei Yen rödpeppar och vatten till en krämig sås "Måla" såsen noggrannt mellan alla salladsblad (använd handskar då pepparröran gärna vill färga av sig!). Strimla fint rättika, lök och (riven) ingefära. Lägg försiktigt in mellan salladsbladen. Skölj ur såsskålen med ett stort glas vatten, Mei Yen, lite Fish Sauce, socker, (ev 1 tsk fishpowder), färskriven ingefära, vitlök häll över salladen eller, köp färdig Kimcheepasta i burk. Lägg kimchin "vaccumtätt" i tättförslutande skålar (eller plastpåsar). Salladen är färdig efter ungefär 3-4 dagar i kylskåp. För snabb mognad, kan salladen stå i rumstemperatur över natten och är sedan färdig att ätas.