En koreansk nationalrätt som ordagrant betyder "blanda med ris".
Kimchi är en mjölksyrad grönsaksblandning. Här är en snabb variant med vitvinsvinäger.
588 kalorier per portion
Instruktioner
- Börja med Kimchin. Skölj och strimla salladslök- och kål.
Vispa chilisås, salt, vinäger och socker.
Blanda allt i en bunke, se till att kål täcks av dressingen.
Ställ kallt till servering.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla köttet, blanda det med soja, pressad vitlök, ingefära och sesamolja.
Häll av och skölj böngroddarna, blanda dem med ½ tsk sesamolja, salt, vinäger och soja. Skiva gurkan tunt.
- Stek äggen i rapsolja på ena sidan så att vitan stelnar, men gulan är krämig.
Stek köttet i en het stekpanna 3 minuter.
- Lägg upp riset i portionsskålar. Toppa med kött, kimchi, gurka, böngroddar och ägg.
Strössla med sesamfrön.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar