En slags Koreansk sallad. Man kan med fördel använda gurka till, färsk eller inlagd. Blir då gurkkimchi.
Instruktioner
- Dela kinakålen på längden i fyra kvartsdelar. Skär sedan på tvären i 5 cm´s bitar.
Lös saltet i vattnet och tillsätt kålen – tyng ner under vattenytan med en tallrik och tyngd.
Låt stå i 12 timmar – rör om då och då.
- Tag upp kålen och spara saltvattnet. Finhacka vårlök, vitlök och ingefära.
Blanda kål, vårlök, vitlök, ingefära, chilipulver, socker och 1 tsk salt.
- Lägg alltsammans i en ren burk. Häll på saltvattnet så det täcker.
Lägg ett löst lock – helst ej metall – på burken som ej får vara helt full så det finns
utrymme för innehållet att jäsa litegrann – ungefär 3 cm.
Publicerat den
1 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar