Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kimchi

 
Skriv ut

En slags Koreansk sallad. Man kan med fördel använda gurka till, färsk eller inlagd. Blir då gurkkimchi.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kinakålen på längden i fyra kvartsdelar. Skär sedan på tvären i 5 cm´s bitar. Lös saltet i vattnet och tillsätt kålen – tyng ner under vattenytan med en tallrik och tyngd. Låt stå i 12 timmar – rör om då och då.
  2. Tag upp kålen och spara saltvattnet. Finhacka vårlök, vitlök och ingefära. Blanda kål, vårlök, vitlök, ingefära, chilipulver, socker och 1 tsk salt.
  3. Lägg alltsammans i en ren burk. Häll på saltvattnet så det täcker. Lägg ett löst lock – helst ej metall – på burken som ej får vara helt full så det finns utrymme för innehållet att jäsa litegrann – ungefär 3 cm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.