Vilken är eran favoritkrydda och vilken använder du väldigt sällan?
Vi kan räkna bort salt och vitpeppar.
Min favviskrydda är garanterat timjan.
Den som jag använder mer sällan är nog....salvia och mejram.
Fannie9 mars 2010
Tragiskt nog är nog pommesfriteskrydda min absoluta favorit, funkar till det mesta jag lyckas laga. Använder aldrig saffran och rosépeppar, tycker verkligen inte om det.
jimboz9 mars 2010
Oregano går så pass mycket att jag överväger att köpa en säck :)
Jag älskar verkligen Oregano..Doftar gott gör det också !
FruAst9 mars 2010
Jag älskar saffran! men använder det inte så mycket den är ju så dominant. Vi äter nog mycket oregano och pizzakrydda, det beror nog på att jag har kålsallad ofta. Vitlök på rätt sak och inte jämt är gott!:)
kantomen9 mars 2010
Timjan, salladskrydda är favoriter-
Dragon får jag inte använda, min sambo vägrar äta mat med dragon...
The_mama97mia9 mars 2010
Färska kryddor: Basilika! Timjan! Rosmarin!
Har nu fina färska kryddor med just de tre, känner mig rik och lycklig då när jag ska laga mat.
escarboucle9 mars 2010
Italiensk salladskrydda och pizzakrydda är de två som jag använder mest...och vitlök!
Curry är en krydda jag aldrig använder, endast av den anledningen att mannen min inte tycker om det. =)
Marksten9 mars 2010
Skrivet av jimboz den 9 mar 2010
Oregano går så pass mycket att jag överväger att köpa en säck :)
Jag älskar verkligen Oregano..Doftar gott gör det också !
Håller med där. Hade glömt bort den kryddan lite grann.
Har bytt ut allt där det står basilika mot oregano.
Så mycket godare.
The_mama97mia9 mars 2010
Torkad oregano godare än basilika, men inte färsk inte...
Marksten9 mars 2010
Tittade i kryddskåpet vad som stod längst in och inte använt sen mycket länge:
Mynta, grönpeppar och gurkmeja.
Får väl slänga det snart.
Vad som kommit in på sista tiden är. Ungersk paprika, tandoori.
Är det någon som vet vad rökt paprikakrydda är och vad får man tag i det?
The_mama97mia9 mars 2010
Jag har köpt smoked paprica utomlands, använder det gärna just till grillat, marinader, smaksättning i såser m.m.
Jag tolkar det som "vanlig" paprikakrydda men med röksmak.
Tror säkert det går att få tag på här med. Underbart gott på en macka med smält ost.... mackgrillen eller i ugn...
redd9 mars 2010
Skrivet av Marksten den 9 mar 2010
Tittade i kryddskåpet vad som stod längst in och inte använt sen mycket länge:
Mynta, grönpeppar och gurkmeja.
Får väl slänga det snart.
Vad som kommit in på sista tiden är. Ungersk paprika, tandoori.
Är det någon som vet vad rökt paprikakrydda är och vad får man tag i det?
Gurkmeja är en ganska rolig krydda att ha i risvattnet, färgar riset men ger just ingen smak.
jimboz9 mars 2010
Spansk sött Paprikapulver är inte dumt heller ....
Marksten9 mars 2010
Skrivet av mama97mia den 9 mar 2010
Jag har köpt smoked paprica utomlands, använder det gärna just till grillat, marinader, smaksättning i såser m.m.
Jag tolkar det som "vanlig" paprikakrydda men med röksmak.
Tror säkert det går att få tag på här med. Underbart gott på en macka med smält ost.... mackgrillen eller i ugn...
Skulle var kul att få tag i.
Något som jag köpte i Thailand var Satay Sesoning Mix, till kycklingspett. Innehöll två påsar. En till marinera kyckling i och en till såsen. Fanstiskt gott. Kyckling blev knallgul.
Vi var inne i ett stort varuhus. Frugan kikade på kläder och jag gick till matavdelningen. Fantasisk fiskavdelning där man köpte levande fisk och skaldjur i akvarium. Snacka om färsk fisk. Köpte en mängd kryddor och påsar.
Sen var man ju bara tvungen att ta en dags matlagningskurs. Otroligt gott och kul.
Heisjo10 mars 2010
Alla färska örter samt vitlök, sedan klarar man det mestas{bashful}
mattant4110 mars 2010
Svartpeppar är en stor favorit, ingefära och färska kryddor är också gott, de vanligaste dill och persilja används i massor.
Kryddor som inte används så finns det väl mängder av det också men tittar jag på min hylla får det nog bli salvian som jag knappt vet varför jag köpt.
Lenkan10 mars 2010
Citronpeppar är en kanonblandning tycker jag. Älskar den på kyckling och fläskkött och kryddar min mans fisk med den.
jas6510 mars 2010
Paprika pulver, kummin. chilipeppar, färskriven vitlök, vitpeppar, rå socker och olika ört kryddor
Mvh
Höfta på alla olika kryddor som finns
Anders
chrisq10 mars 2010
:DD jag är ju piffi o vitlöks frälst en smak jag inte gillar (är nog den enda) är rosepeppar
susanne720626110 mars 2010
(Y)älskar vitlökoch örter kanon krydda god till allt på kött och pommes i potatisgratäng mumms prova ni kommer inte bli besvikna{party}
Vilken är eran favoritkrydda och vilken använder du väldigt sällan?
Vi kan räkna bort salt och vitpeppar.
Min favviskrydda är garanterat timjan.
Den som jag använder mer sällan är nog....salvia och mejram.
Tragiskt nog är nog pommesfriteskrydda min absoluta favorit, funkar till det mesta jag lyckas laga. Använder aldrig saffran och rosépeppar, tycker verkligen inte om det.
Oregano går så pass mycket att jag överväger att köpa en säck :)
Jag älskar verkligen Oregano..Doftar gott gör det också !
Jag älskar saffran! men använder det inte så mycket den är ju så dominant. Vi äter nog mycket oregano och pizzakrydda, det beror nog på att jag har kålsallad ofta. Vitlök på rätt sak och inte jämt är gott!:)
Timjan, salladskrydda är favoriter-
Dragon får jag inte använda, min sambo vägrar äta mat med dragon...
Färska kryddor: Basilika! Timjan! Rosmarin!
Har nu fina färska kryddor med just de tre, känner mig rik och lycklig då när jag ska laga mat.
Italiensk salladskrydda och pizzakrydda är de två som jag använder mest...och vitlök!
Curry är en krydda jag aldrig använder, endast av den anledningen att mannen min inte tycker om det. =)
Oregano går så pass mycket att jag överväger att köpa en säck :)
Jag älskar verkligen Oregano..Doftar gott gör det också !
Håller med där. Hade glömt bort den kryddan lite grann.
Har bytt ut allt där det står basilika mot oregano.
Så mycket godare.
Torkad oregano godare än basilika, men inte färsk inte...
Tittade i kryddskåpet vad som stod längst in och inte använt sen mycket länge:
Mynta, grönpeppar och gurkmeja.
Får väl slänga det snart.
Vad som kommit in på sista tiden är. Ungersk paprika, tandoori.
Är det någon som vet vad rökt paprikakrydda är och vad får man tag i det?
Jag har köpt smoked paprica utomlands, använder det gärna just till grillat, marinader, smaksättning i såser m.m.
Jag tolkar det som "vanlig" paprikakrydda men med röksmak.
Tror säkert det går att få tag på här med. Underbart gott på en macka med smält ost.... mackgrillen eller i ugn...
Tittade i kryddskåpet vad som stod längst in och inte använt sen mycket länge:
Mynta, grönpeppar och gurkmeja.
Får väl slänga det snart.
Vad som kommit in på sista tiden är. Ungersk paprika, tandoori.
Är det någon som vet vad rökt paprikakrydda är och vad får man tag i det?
Gurkmeja är en ganska rolig krydda att ha i risvattnet, färgar riset men ger just ingen smak.
Spansk sött Paprikapulver är inte dumt heller ....
Jag har köpt smoked paprica utomlands, använder det gärna just till grillat, marinader, smaksättning i såser m.m.
Jag tolkar det som "vanlig" paprikakrydda men med röksmak.
Tror säkert det går att få tag på här med. Underbart gott på en macka med smält ost.... mackgrillen eller i ugn...
Skulle var kul att få tag i.
Något som jag köpte i Thailand var Satay Sesoning Mix, till kycklingspett. Innehöll två påsar. En till marinera kyckling i och en till såsen. Fanstiskt gott. Kyckling blev knallgul.
Vi var inne i ett stort varuhus. Frugan kikade på kläder och jag gick till matavdelningen. Fantasisk fiskavdelning där man köpte levande fisk och skaldjur i akvarium. Snacka om färsk fisk. Köpte en mängd kryddor och påsar.
Sen var man ju bara tvungen att ta en dags matlagningskurs. Otroligt gott och kul.
Alla färska örter samt vitlök, sedan klarar man det mestas{bashful}
Svartpeppar är en stor favorit, ingefära och färska kryddor är också gott, de vanligaste dill och persilja används i massor.
Kryddor som inte används så finns det väl mängder av det också men tittar jag på min hylla får det nog bli salvian som jag knappt vet varför jag köpt.
Citronpeppar är en kanonblandning tycker jag. Älskar den på kyckling och fläskkött och kryddar min mans fisk med den.
Paprika pulver, kummin. chilipeppar, färskriven vitlök, vitpeppar, rå socker och olika ört kryddor
Mvh
Höfta på alla olika kryddor som finns
Anders
:DD jag är ju piffi o vitlöks frälst en smak jag inte gillar (är nog den enda) är rosepeppar
(Y)älskar vitlökoch örter kanon krydda god till allt på kött och pommes i potatisgratäng mumms prova ni kommer inte bli besvikna{party}