Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Onödig info i recept?

  • The_mama97mia 29 januari 2012

    När man läser mkt recept så brukar man slås av att det ofta kan saknas ngt lite i beskrivningen.

    Men idag stötte jag på ngt som var lite tvärtom - i mitt tycke.

    Det gällde ett recept på Corn Chowder - soppa på majs,
    där står i receptet
    under ingredienser

    2 majskolvar - använd kornen.

    Hmmm.... Jasså?


    Har du sett ngt annat som slagit dig som lite dråpligt eller onödigt i en del recept?

  • The_mama97mia 29 januari 2012

    2 st majskolvar, använd kornen

    så stod det

  • boz1965 29 januari 2012

    Tur att det stod så, annars hade jag använt blasten istället. ;)

  • irrevirre 29 januari 2012

    Kanske bättre att använda majskorn direkt då... eller?

  • The_mama97mia 29 januari 2012

    haha, för att få rätt mängd får man klistra upp dom på en majskolv först ?

  • boz1965 29 januari 2012

    Skrivet av mama97mia den 29 jan 2012

    haha, för att få rätt mängd får man klistra upp dom på en majskolv först ?


    Karlssons klister är förbaskat bra till många saker - även till majskorn. :D

  • DoctorWho 29 januari 2012

    Hittade en sak som är fel i ett recept, mängderna på ingredienserna. Jag hittade det när jag letade efter kakrecept till jul. Bakar kakorna då och då eftersom de blir jättegoda och jag har boken Konditorns bästa. Efter att jag läst kommentarerna blev jag förvånad och jämförde receptet här på MK med det i boken. De stämmer inte överens.
    Pepparkaksdrömmar

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.