Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

skulle inte kunna vara utan...

  • Lilljeppe 1 maj 2008

    Jag gillar ju ketchup väldigt mycket:o
    Svamp är också mumsigt

  • githg 1 maj 2008

    Lök, matlagningsgrädde.

  • Ullis1 1 maj 2008

    Lök, matlagningsgrädde, vitlök, tomater, potatis...ahh, det går ju inte att bara välja någon/några enstaka ingrediens/er!!! :(

  • monac 1 maj 2008

    Skrivet av glaca den 30 apr 2008

    Skrivet av monac den 30 apr 2008

    rotfrukter & lök. Ris,linser & bönor ,Gee,kallpressad olja och chili såklart!:)
    ...ops,höll på att glömma tomater (-färska/krossade & passerade.)


    Vad är Gee för något?



    Gee är renat smör,vanlig i Indisk ,auyurvedisk matlagning.
    //Monac.

  • Helene_H 1 maj 2008

    Jag måste nog säga att potatis är nummer ett sen kan man radda upp en hel del på andra plats ex lök,grädde,salt (Y)m.m

  • monac 1 maj 2008

    Skrivet av monac den 1 maj 2008

    Skrivet av glaca den 30 apr 2008

    Skrivet av monac den 30 apr 2008

    rotfrukter & lök. Ris,linser & bönor ,Gee,kallpressad olja och chili såklart!:)
    ...ops,höll på att glömma tomater (-färska/krossade & passerade.)


    Vad är Gee för något?



    Gee är renat smör,vanlig i Indisk ,auyurvedisk matlagning.
    //Monac.

    Här är recept på hur man gör...men jag köper min butter ghee färdig på 500 g burkar!


    Ghee (renat smör)
    Smält 250 gram (helst ekologiskt osaltat)
    smör, i en tjockbottnad gryta. Låt smöret
    småputtra i 20-30 minuter eller tills
    det skiftar i en klar gyllene ton och luktar
    sött (var uppmärksam för det
    bränns lätt vid när det är klart). Sila
    det avsvalnade gheet. På botten bildas
    en slaggig massa som inte ska användas.
    Skummet som bildas under reningsprocessen
    kan däremot skummas
    av och användas. (Ghee, uttalas ghii,
    är speciellt välgörande för pitta,
    //monac.

  • MammaIrene 1 maj 2008

    För min del är det nog också morötter och lök, men också champinjoner på burk och paprika, dessa ingredienser knör jag ner i nästan allt jag lagar, pastaåser, grytor, lasange, fiskanrättningar youj name it.......(Y)

  • frucaos 1 maj 2008

    Lök, chili, curry, bacon (faktiskt - största orsaken till att jag inte skulle kunna bli vegis).
    Sen är det klart att man måste ha potatis, pasta och ris...
    Sen blir det en hel del crème fraiche också!

  • Heisjo 1 maj 2008

    Lök, vitlök, lätt creme fraiche, chili, pasta och potatis....

    sedan hade listan kunnat göras mycket längre.....det finns så mycket jag inte hade velat vara förutan:p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.