Undrar om någon här har receptet på Skånsk äpplekaka? den är utan vetemjöl och göres med skorpmjöl. Gillsan hade ett recept men där var det med sötningsmedel och jag vill ju ha med "vanligt" socker.
Snälla hjälp, har fått massor av äpple av en bekant :-)
/Marie
farmoringer27 juli 2008
Här kommer ett recept..
Skånsk äppelkaka
Buffé nr 9 2001, sid 15
Ingredienser
Portioner: 6
4 äpplen (ca 500 g)
2 dl ströbröd
2 dl äppelmos
1 dl rostad och hackad sötmandel
½ dl socker
½ tsk malen kanel
50 g smör eller margarin
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg hälften av ströbrödet i en form. Blanda äpplen, mos, mandel, socker och kanel och lägg i formen.
Strö över resten av ströbrödet och täck med tunna skivor av smöret.
Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter.
Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite skrap från en vaniljstång och florsocker.
Jag har precis lagt in ett recept på "Äkta skånsk äppelkaka". Blev så sugen så det får bli en sån till efterrätt idag.:p
vanillalover27 juli 2008
Tack för tipsen! Ett speciellt tack till "bakakaka", då det var precis det receptet jag sökte :-)
Sparat det nu och det får bli ett gäng av detta nu när man e ledig och solen strålar !
/Marie
Undrar om någon här har receptet på Skånsk äpplekaka? den är utan vetemjöl och göres med skorpmjöl. Gillsan hade ett recept men där var det med sötningsmedel och jag vill ju ha med "vanligt" socker.
Snälla hjälp, har fått massor av äpple av en bekant :-)
/Marie
Här kommer ett recept..
Skånsk äppelkaka
Buffé nr 9 2001, sid 15
Ingredienser
Portioner: 6
4 äpplen (ca 500 g)
2 dl ströbröd
2 dl äppelmos
1 dl rostad och hackad sötmandel
½ dl socker
½ tsk malen kanel
50 g smör eller margarin
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C.
Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg hälften av ströbrödet i en form. Blanda äpplen, mos, mandel, socker och kanel och lägg i formen.
Strö över resten av ströbrödet och täck med tunna skivor av smöret.
Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter.
Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med lite skrap från en vaniljstång och florsocker.
Här ett annat...
Skånsk äppelkaka
Jag har precis lagt in ett recept på "Äkta skånsk äppelkaka". Blev så sugen så det får bli en sån till efterrätt idag.:p
Tack för tipsen! Ett speciellt tack till "bakakaka", då det var precis det receptet jag sökte :-)
Sparat det nu och det får bli ett gäng av detta nu när man e ledig och solen strålar !
/Marie