Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skånsk äppelkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god variant på äppelkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en ugnsfast form, ca 20x15x5 cm.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel. Brödet skall bara vara lätt rostat.
  4. Skala äpplena, halvera och ta ut kärnorna. Skär i ca 2-3 cm tjocka skivor.
  5. Lägg hälften av det stekta brödet i ugnsfast form, lägg hälften av äppelmoset ovanpå och sedan 2 av de skurna äpplena.
  6. Gör om hela varvet en gång till, strö det resterande sockret på äpplena och grädda i ca 30 minuter.
  7. Servera kakan ljummen med vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.