Hallå alla matvänner.Har ni provat att tillsätta ett par teskedar bakpulver i vetedegen?Det ger fluffiga och härliga bullar.Hör av er och berätta.
anluk19 november 2007
Skall man utesluta jästen eller ha även den + bakpulver???
Okänd19 november 2007
Ja, du använder jäst som vanligt och blandar i bakpulvret i mjölet.
SofieL19 november 2007
Låter intressant, det e nog värt att testa nästa gång det blir bullbak:D
Smulpajen19 november 2007
Ska absolut prova det! Tack för tipset(Y)
anluk19 november 2007
Skall prova det nästa gång jag bakar bullar :D
Okänd19 november 2007
När jag har gjort en deg jäser jag bara den ca 10-15 minuter,bakar ut och penslar med ägg och pärlsocker, sen får de stå och jäsa i lugn och ro ca 40-60 minuter.Jag lovar att det blir kanonluftiga bullar.OH,vad baksugen jag blir.Och jag är så barnslig att jag äter deg.Är det nån mer som gör det?
Mariej19 november 2007
Ditt tips om först en kort jäsning och sedan en längre när bullarna är utbakade skall jag absolut prova nästa gång det blir bullbak!(Y)
Okänd19 november 2007
:DDu kommer inte att bli besviken(Y)
Okänd19 november 2007
:DDu kommer inte att bli besviken(Y)
tuden19 november 2007
Tack för tipset ska pröva det låter kanonbra :D
19 november 2007
Apropå bakpulver i bulldegen...
Kan någon förklara för mig skillnaden på vanligt vetemjöl och vetemjöl special? Har funderat på om det är bakpulver i specialmjölet eftersom det blir så fluffigt och fint. Eller vad är det "speciella"?
Okänd20 november 2007
Det finns mjöl som innehåller bakpulver,men vet inte om det heter vetemjöl special.det är mycket dyrare iallafall.Billigast och bäst är att tillsätta det själv.:p
anluk20 november 2007
Nej deg käkar jag inte.....Har faktiskt aldrig gillat det inte ens som barn.
matvraket20 november 2007
Skrivet av Liliane den 19 nov 2007
När jag har gjort en deg jäser jag bara den ca 10-15 minuter,bakar ut och penslar med ägg och pärlsocker, sen får de stå och jäsa i lugn och ro ca 40-60 minuter.Jag lovar att det blir kanonluftiga bullar.OH,vad baksugen jag blir.Och jag är så barnslig att jag äter deg.Är det nån mer som gör det?
Haha, såklart man äter av degen! Jag brukar dock äta så mkt att jag får ont i magen... :(
evaldo20 november 2007
Det kanske går att använda bakpulver till rågbrödsbak också, för att få dem lite fluffigare ?
sassa_s20 november 2007
usch när jag bakar bröd hatar jag att ha bakpulver i degen man får ju bara gaser i magen!!!!!
:):)
Okänd21 november 2007
Svar till evaldo.Jag vet faktiskt inte hur bakpulver funkar i matbröd, du får gärna testa och höra av dig om det.Apropå gaser ,det är väl jästen som kan sätta fart på magen,men det är det värt för deg är såååå gott.:)
evaldo21 november 2007
En liten fis då och då kvittar, deg smaka inte illa.
evaldo21 november 2007
Vetemjöl Special, Bagerivetemjöl = brödbaksmjöl
Är finkornigare än kärnvetemjöl och innehåller mer protein. Mjölet tar upp mer vatten, vilket ger bättre degstabilitet/bakningsförmåga. Används till bakning av matbröd och som ger ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross
Idealmjöl används till såser och paneringar. Mjölet är specialbehandlat så att mjölpartiklarna är större och jämnare och därför löser sig snabbare i vätska. Det gör detta mjöl idealiskt till såsredningar eftersom det inte bildar klumpar.
Maizena
Maizenamjöl är ett stärkelsemjöl tillverkat av majs. Används till redningar av söta såser, puddingar och en del asiatiska rätter.
Hallå alla matvänner.Har ni provat att tillsätta ett par teskedar bakpulver i vetedegen?Det ger fluffiga och härliga bullar.Hör av er och berätta.
Skall man utesluta jästen eller ha även den + bakpulver???
Ja, du använder jäst som vanligt och blandar i bakpulvret i mjölet.
Låter intressant, det e nog värt att testa nästa gång det blir bullbak:D
Ska absolut prova det! Tack för tipset(Y)
Skall prova det nästa gång jag bakar bullar :D
När jag har gjort en deg jäser jag bara den ca 10-15 minuter,bakar ut och penslar med ägg och pärlsocker, sen får de stå och jäsa i lugn och ro ca 40-60 minuter.Jag lovar att det blir kanonluftiga bullar.OH,vad baksugen jag blir.Och jag är så barnslig att jag äter deg.Är det nån mer som gör det?
Ditt tips om först en kort jäsning och sedan en längre när bullarna är utbakade skall jag absolut prova nästa gång det blir bullbak!(Y)
:DDu kommer inte att bli besviken(Y)
:DDu kommer inte att bli besviken(Y)
Tack för tipset ska pröva det låter kanonbra :D
Apropå bakpulver i bulldegen...
Kan någon förklara för mig skillnaden på vanligt vetemjöl och vetemjöl special? Har funderat på om det är bakpulver i specialmjölet eftersom det blir så fluffigt och fint. Eller vad är det "speciella"?
Det finns mjöl som innehåller bakpulver,men vet inte om det heter vetemjöl special.det är mycket dyrare iallafall.Billigast och bäst är att tillsätta det själv.:p
Nej deg käkar jag inte.....Har faktiskt aldrig gillat det inte ens som barn.
När jag har gjort en deg jäser jag bara den ca 10-15 minuter,bakar ut och penslar med ägg och pärlsocker, sen får de stå och jäsa i lugn och ro ca 40-60 minuter.Jag lovar att det blir kanonluftiga bullar.OH,vad baksugen jag blir.Och jag är så barnslig att jag äter deg.Är det nån mer som gör det?
Haha, såklart man äter av degen! Jag brukar dock äta så mkt att jag får ont i magen... :(
Det kanske går att använda bakpulver till rågbrödsbak också, för att få dem lite fluffigare ?
usch när jag bakar bröd hatar jag att ha bakpulver i degen man får ju bara gaser i magen!!!!!
:):)
Svar till evaldo.Jag vet faktiskt inte hur bakpulver funkar i matbröd, du får gärna testa och höra av dig om det.Apropå gaser ,det är väl jästen som kan sätta fart på magen,men det är det värt för deg är såååå gott.:)
En liten fis då och då kvittar, deg smaka inte illa.
Vetemjöl Special, Bagerivetemjöl = brödbaksmjöl
Är finkornigare än kärnvetemjöl och innehåller mer protein. Mjölet tar upp mer vatten, vilket ger bättre degstabilitet/bakningsförmåga. Används till bakning av matbröd och som ger ett bröd med bra volym även om man blandar i grova komponenter såsom kli eller kross
Idealmjöl används till såser och paneringar. Mjölet är specialbehandlat så att mjölpartiklarna är större och jämnare och därför löser sig snabbare i vätska. Det gör detta mjöl idealiskt till såsredningar eftersom det inte bildar klumpar.
Maizena
Maizenamjöl är ett stärkelsemjöl tillverkat av majs. Används till redningar av söta såser, puddingar och en del asiatiska rätter.