Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Någon som har tips på grilltillbehör och god grillolja???

  • gnutten1 26 april 2011

    Skrivet av Misty09 den 25 apr 2011

    Såg på 4:ans nyhetsmorgon i helgen. Här gavs grilltips av en grillexpert. Det som sas var att grillolja/marinad var ute......och verkningslöst. Spelade ingen roll om man marinerade i timmar....det trängde ändå bara in ca 1 mm i köttet, droppade, skapade eldslågor som förstörde köttet .
    Man skulle istället använda torr rub. Torra valfria kryddor skulle gnidas in. Sen skulle man under grillningen pensla köttet ofta med en glaze istället. Detta skulle ge mer smak då värmen fick köttets porer att öppna sig och få krydderna att tränga in i köttet mer än vad marinaden gjorde.

    Ja man får väl testa och se om det är skillnad{talktohand}


    Detta tycker jag varierar från år till år vad "experterna" säger.
    Men om man har en köttbit som har lite fett t.ex. kycklingfile, använd olja i marinaden, har du däremot en köttbit som är fetare t.ex. Entrecote använd en marinad som inte innehåller olja.
    Marinader smaksätter köttets yta. För att en marinad ska kunna tränga in i köttet måste den innehålla någon del vattenbaserad vätska, det krävs också salt eller surt (vinäger eller fruktjuice). Då kan marinaden tränga in en liten bit i köttets yta,

    Bra är också att massera köttet i marinadpåsen då och då, samt att se till att marinadpåsen inte innehåller luft.

    Marinadspruta är också bra för att få in marinad i en större bit kött.

    Koka marinaden för att få ur smaken ur alla kryddor.

    Har ni kollat in www.grillhouse.se dom har många bra amerikanska såser, marinader, glaze, kryddor m.m.

  • WilmaZ 28 april 2011

    Skrivet av jeanettefredrik den 16 apr 2011

    Tacksam för tips till grillning.


    Supergod marinad:
    Olja
    Soja
    Kakao
    Chili
    Honung (flytande)
    Salt. kan uteslutas

    Marinera över natten och pensla på under grillning. Passar till allt kött och till grönsaker. Eller så kan man pensla på köttfärsspett före och under grillning...MMMmmmmm.

  • Marre73 28 april 2011

    Har nästan alltid Goda grillröran med som tillbehör vid grillning,kan ätas på smörgås dagen efter också

  • martina63 28 april 2011

    Skrivet av gnutten1 den 25 apr 2011

    Slängde ihop en marinad i dag med mörk rom, harrissa, allroundkrydda, mörksirap, färskpressad lime.

    Blir helgrillad kyckling idag.

    Men en av de godaste saker att grilla är grönsaker och potatis. som t.ex. sparris, squash, majs, endiver m.m.


    Håller med!! Grönsaker är nästan godare än,kött-fisk på grillen. Squash, aubergine, halva tomater,lök och halloumi...mmmm!

  • kekke46 28 april 2011

    God marinad:
    1 dl coca-cola
    1 dl olja
    ½ msk soja
    2 msk hunung
    1 tsk kanel
    1 tsk chilipulver
    2 pressade vitlökar
    Lägg ner köttet i marinaden att marineras 1-2 timmar

  • goranekholm 18 maj 2011

    Marinader

    till ca 6 portioner kött eller fisk
    Till fisk:
    Blanda 2 dl The Hot Spot Mango Jalapeño Glaze med 1 dl vatten, 1/2 dl vitt vin, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 finhackad gul lök, 1 msk chilipeppar och 1 pressad citron. Marinera fisken i minst 3 timmar.

    Till oxkött:
    Blanda 2 dl The Hot Spot Chipotle Glaze med 1 dl rödvin, 1/2 dl vatten, 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och 1 msk soja. Marinera köttet i minst 3 timmar.

    Till fläskkött:
    Häll 150 g Vitlöksklyftor Original (inkl sås) i en mixer. Tillsätt 1 dl rödvin,
    1 dl vatten, 1 dl ketchup och 2 dl The Hot Spot Hong Kong BBQ-sås. Mixa samman allt noga. Marinera köttet i minst 6 timmar.

    Till lammkött:
    Häll 150 g Vitlök Provençale (även såsen) i en mixer. Tillsätt en 1/2 lök,
    1 dl vitt vin, 1 dl vatten, 1 dl olivolja, 1 msk soja och 1 msk The Hot Spot Oriental Seasoning. Mixa samman allt noga. Marinera i minst 3 timmar.
    Lycka till.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.