Jag vill göra egen ost och hittade ett recept här på MK för Paneer, ska tydligen bli typ som Halloumi. Men jag har en viktig fråga, kan man använda mellanmjölk istället för standard? Gör det någon skillnad i tillverkningen/resultatet eller blir den bara magrare?? Jag har nämligen en massa mellanmjölk över som jag vill anv på något sätt.
Ovan recept har jag gjort flera ggr med bra resultat.
Halloumi görs på getmjölk så den blir ju speciell. Ovan ost blir lite hårdare om man pressar rejält och går utmärkt att steka. Jag rekommenderar att steka i curry och salt.
FruAst11 juli 2010
Måste du göra av med mjölken kan du frysa den. Det är bara att ta fram och fortsätta använda som vanligt. Om osten vet jag inget!
Jag vill göra egen ost och hittade ett recept här på MK för Paneer, ska tydligen bli typ som Halloumi. Men jag har en viktig fråga, kan man använda mellanmjölk istället för standard? Gör det någon skillnad i tillverkningen/resultatet eller blir den bara magrare?? Jag har nämligen en massa mellanmjölk över som jag vill anv på något sätt.
Någon som vet/testat? {question}
Tacksam för snabba svar!! (Y)
/Becazinha
Ingen?? {question}
Det är väl bara att prova? Jag antar att du hittat:
Paneer (indisk färskost)
och
Fyra marinader för paneer
Ovan recept har jag gjort flera ggr med bra resultat.
Halloumi görs på getmjölk så den blir ju speciell. Ovan ost blir lite hårdare om man pressar rejält och går utmärkt att steka. Jag rekommenderar att steka i curry och salt.
Måste du göra av med mjölken kan du frysa den. Det är bara att ta fram och fortsätta använda som vanligt. Om osten vet jag inget!