Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Egen ost, typ paneer/halloumi HJÄLP!

  • Becazinha 8 juli 2010

    Jag vill göra egen ost och hittade ett recept här på MK för Paneer, ska tydligen bli typ som Halloumi. Men jag har en viktig fråga, kan man använda mellanmjölk istället för standard? Gör det någon skillnad i tillverkningen/resultatet eller blir den bara magrare?? Jag har nämligen en massa mellanmjölk över som jag vill anv på något sätt.

    Någon som vet/testat? {question}

    Tacksam för snabba svar!! (Y)

    /Becazinha

  • Becazinha 8 juli 2010

    Ingen?? {question}

  • maxxess 11 juli 2010

    Det är väl bara att prova? Jag antar att du hittat:
    Paneer (indisk färskost)
    och
    Fyra marinader för paneer

    Ovan recept har jag gjort flera ggr med bra resultat.
    Halloumi görs på getmjölk så den blir ju speciell. Ovan ost blir lite hårdare om man pressar rejält och går utmärkt att steka. Jag rekommenderar att steka i curry och salt.

  • FruAst 11 juli 2010

    Måste du göra av med mjölken kan du frysa den. Det är bara att ta fram och fortsätta använda som vanligt. Om osten vet jag inget!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.