Jag är alldeles för dålig på att baka eget bröd, men blir verkligen inspirerad av er!
En fråga: blir det lika bra och hållbart bröd om man använder bakpulver / bikarbonat i stället för jäst????
Berta6 oktober 2008
Scones som ju bakas på bakpulver har mycket kort hållbarhetstid, smakar inte alls lika bra dagen efter, om man inte fräschar upp det i ugnen.
Däremot filmjölksbrödet som jäser på bikarbonat och har en massa gott i som solroskärnor, hasselnötter, russin, lingonsylt, linfrön och kryddar med fänkol,anis, kummin ( mums), det brödet håller ju sig helt bra i flera dagar. Det här är min erfarenhet.
Nu glömde jag, konsistensen! Det är inte samma fluffighet och seghet i bröd utan jäst.:)
K-kristina6 oktober 2008
Bröd med bakpulver blir lätt mkt torrare men typ filmjölksbröd med mkt gott i håller sig saftigt ändå. Men jag fryser alltid in om jag bakar en större sats som ej går åt å en gång då är det alltid färskt .Lycka till (Y)
Jag är alldeles för dålig på att baka eget bröd, men blir verkligen inspirerad av er!
En fråga: blir det lika bra och hållbart bröd om man använder bakpulver / bikarbonat i stället för jäst????
Scones som ju bakas på bakpulver har mycket kort hållbarhetstid, smakar inte alls lika bra dagen efter, om man inte fräschar upp det i ugnen.
Däremot filmjölksbrödet som jäser på bikarbonat och har en massa gott i som solroskärnor, hasselnötter, russin, lingonsylt, linfrön och kryddar med fänkol,anis, kummin ( mums), det brödet håller ju sig helt bra i flera dagar. Det här är min erfarenhet.
Nu glömde jag, konsistensen! Det är inte samma fluffighet och seghet i bröd utan jäst.:)
Bröd med bakpulver blir lätt mkt torrare men typ filmjölksbröd med mkt gott i håller sig saftigt ändå. Men jag fryser alltid in om jag bakar en större sats som ej går åt å en gång då är det alltid färskt .Lycka till (Y)
Testa detta brödet, jättegott!
Hurtbullen från Arla
Tack pia61 för ditt recept. Jag har redan sparat det sen tidigare, men inte provat det. Lovar att komma med kommentar efter bakningen.