Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

cheescake

  • 19 mars 2001

    Jag vill gärna ha ett bra enkelt recept på cheescake

  • 19 mars 2001

    Här kommer ett kanonbra recept på en cheescake som inte behöver frysas och som inte smälter på fikabordet.Cheesecake (i ugn)12 bitar IngredienserBotten: 400 g digestivekex1 msk strösocker100 g smält smörFyllning: 3 pkt, à 200 g, philadelphiaost125 g osaltat, rumstempererat smör1 3/4 dl strösocker3 ägg2 tsk vaniljsockerGör så här:Bryt sönder digestivekexen och krossa dem till smulor. Rör i socker och smör. Smöra en form (cirka 22 cm i diameter) med löstagbar kant och fördela blandningen i botten. Tryck sedan till med baksidan av en matsked så att botten blir jämn och fast. Låt den stå kallt. Sätt ugnen på 170 grader. Rör färskost och smör väl till en mjuk, slät konsistens. Tillsätt socker och vaniljsocker och kör i mixer i 5 minuter. Tillsätt äggen - ett i taget - och mixa ordentligt efter varje. Häll fyllningen i formen och grädda i cirka 40 minuter. Låt svalna. Servera kakan rumstempererad eller kylskåpskall. Garnera med färska bär om det är säsong.Kommentar:En krämig och god amerikansk kaka som smakar bäst med färska bär. Använd gärna en matberedare eller elvisp.

  • 20 mars 2001

    Här kommer en fryst, glassig och underbar variant på:Cheesecake.3 ägg3 dl vispgrädde2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker200 g philadelphiaostCa 7 degestivekexSmörj en rund form som har löstagbar botten. Krossa kexen fint, fint, genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över. Strö hälften av smulet på botten. Skilj äggulor och vitor åt.Vispa sammanäggulor, vaniljsocker, strösocker och ost i en bunke.Vispa grädden i en annan bunke. Vispa vitorna till hårt skum i en skål. Rör samman grädden med ost-äggmassan och vänd försiktigt ned äggviteskummet. Rör massan jämn och häll den i formen. Strö resten av kexsmulorna över.Frys i minst 12 timmar.Tag fram den några minuter innan serveringen så smakar den allra godast./ SaltaKatten

  • 29 april 2008

    Skrivet av Mimmicry den 19 mar 2001

    Jag vill gärna ha ett bra enkelt recept på cheescake

  • sajoh69 29 april 2008

    Cheesecake som alltid gör succé.

  • sonja55 29 april 2008

    Skrivet av saltakatten den 20 mar 2001

    Här kommer en fryst, glassig och underbar variant på:Cheesecake.3 ägg3 dl vispgrädde2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker200 g philadelphiaostCa 7 degestivekexSmörj en rund form som har löstagbar botten. Krossa kexen fint, fint, genom att lägga dem i en plastpåse och rulla en kavel över. Strö hälften av smulet på botten. Skilj äggulor och vitor åt.Vispa sammanäggulor, vaniljsocker, strösocker och ost i en bunke.Vispa grädden i en annan bunke. Vispa vitorna till hårt skum i en skål. Rör samman grädden med ost-äggmassan och vänd försiktigt ned äggviteskummet. Rör massan jämn och häll den i formen. Strö resten av kexsmulorna över.Frys i minst 12 timmar.Tag fram den några minuter innan serveringen så smakar den allra godast./ SaltaKatten
    Det blir jättegott om man blandar i Dajmkulor i smeten innan man fryser den

  • Kocken1971 29 april 2008

    Tips till cheesecake i ugn......

    Istället för enbart Digestivekex i botten, då brukar jag på jobbet , att blanda:
    50% digestivekex och 50% pepparkakor.
    Det ger en delikat smakbrytning.(Y):p(L)(L)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.