Det absolut godaste jag vet med rödbetor är att koka dem och skala. Skiva eller klyfta lägg på tallrikar, smula över chevreost, rostade pinjenötter och ringla lite honung över. Jag brukar ibland lägga lite sallad underst-- så otroligt gott(Y)
SDMaya10 augusti 2008
[recept] 40193[/recept]
Detta kan jag äta bara för jag tycker det är sååå gott.(L)
LellaGella10 augusti 2008
Vi brukar skiva dom i klyftor och steka dom i ugnen tillsammans med klyftpotatis!
GOTT!(Y)
azlan_lena10 augusti 2008
Håller med föregående , det är så underbart gott , kanske lite extra smör med grovt salt att lägga på ..(Y)
SDMaya10 augusti 2008
Det måste jag testa, låter spännande med potatis och rödbetor ihop.:p
K-kristina10 augusti 2008
Jag kokar dem och äter dem med smör och ev lite salt. Tyvärr måste det ha varit fel på årets frön för inte ett enda grodde och det är ju godast att få ta dem direkt i landet. Är det nån fler som råkat ut för det? Så nu får jag nöja mig med affärens:((N)
ida8510 augusti 2008
Rödbetssoppa är väldigt gott ! Eller göra zatziki av det ! mums !(L)
monac10 augusti 2008
Skrivet av gladavmat den 10 aug 2008
Det absolut godaste jag vet med rödbetor är att koka dem och skala. Skiva eller klyfta lägg på tallrikar, smula över chevreost, rostade pinjenötter och ringla lite honung över. Jag brukar ibland lägga lite sallad underst-- så otroligt gott(Y)
åhhh,det där lät oemotståndeligt!(L)
Ska prova!!!
Det är super gott bara med lite (riktigt)Smör & nyriven pepparrot...å lite flingsalt. mums!
tilda11 augusti 2008
Skala och klyfta ca. 1 kg rödbetor coh lägg dem i en långpanna. Tillsätt ca. 20 skalade vitlöksklyftor och 2-3 klyftade gula lökar. Ringla olja över, salta och peppra. Ställ in i 175-200 graders ugn tills rödbetorna är mjuka. Servera som tillbehör till tex. kött. Kan användas varm eller kall.
festmaten11 augusti 2008
Tack för era tips:)
lisaschmitz11 augusti 2008
Vanliga hederliga kokta färska rödetor, morötter och blomkål är ju så underbart gott! Med lite smält smör, salt och persilja ovanpå så blir det som godis! Servera med potatis sås och en köttbit till. (Y)
The_mama97mia11 augusti 2008
oM MAN VET ATT DET ÄR ODLAT GIFTFRITT (j-a caps lock) så kan man använda blasten som mangold eller spenat!!!!
Jag kör oftast rödisarna i ugn,med potatis, palsternacka, lök. morot.... MMmmmmmmmmmmmmmmmums.
irko11 augusti 2008
Skrivet av gladavmat den 10 aug 2008
Det absolut godaste jag vet med rödbetor är att koka dem och skala. Skiva eller klyfta lägg på tallrikar, smula över chevreost, rostade pinjenötter och ringla lite honung över. Jag brukar ibland lägga lite sallad underst-- så otroligt gott(Y)
Fick denna rätt som förrätt när jag var på middag i lördagskvälls oh du vad gott det var!!!!:p:p:p:p
Smulpajen11 augusti 2008
Jag river dom råa och har i salladen. Hur gott som helst med vinägrettdressing :p
Vad gör ni för gott av de färska rödbetorna?
Två förslag som jag tycker om:
Rödbets tsatsiki
Förrättssallad med rödbetor
Det absolut godaste jag vet med rödbetor är att koka dem och skala. Skiva eller klyfta lägg på tallrikar, smula över chevreost, rostade pinjenötter och ringla lite honung över. Jag brukar ibland lägga lite sallad underst-- så otroligt gott(Y)
[recept] 40193[/recept]
Detta kan jag äta bara för jag tycker det är sååå gott.(L)
Vi brukar skiva dom i klyftor och steka dom i ugnen tillsammans med klyftpotatis!
GOTT!(Y)
Håller med föregående , det är så underbart gott , kanske lite extra smör med grovt salt att lägga på ..(Y)
Det måste jag testa, låter spännande med potatis och rödbetor ihop.:p
Jag kokar dem och äter dem med smör och ev lite salt. Tyvärr måste det ha varit fel på årets frön för inte ett enda grodde och det är ju godast att få ta dem direkt i landet. Är det nån fler som råkat ut för det? Så nu får jag nöja mig med affärens:((N)
Rödbetssoppa är väldigt gott ! Eller göra zatziki av det ! mums !(L)
Det absolut godaste jag vet med rödbetor är att koka dem och skala. Skiva eller klyfta lägg på tallrikar, smula över chevreost, rostade pinjenötter och ringla lite honung över. Jag brukar ibland lägga lite sallad underst-- så otroligt gott(Y)
åhhh,det där lät oemotståndeligt!(L)
Ska prova!!!
Det är super gott bara med lite (riktigt)Smör & nyriven pepparrot...å lite flingsalt. mums!
Skala och klyfta ca. 1 kg rödbetor coh lägg dem i en långpanna. Tillsätt ca. 20 skalade vitlöksklyftor och 2-3 klyftade gula lökar. Ringla olja över, salta och peppra. Ställ in i 175-200 graders ugn tills rödbetorna är mjuka. Servera som tillbehör till tex. kött. Kan användas varm eller kall.
Tack för era tips:)
Vanliga hederliga kokta färska rödetor, morötter och blomkål är ju så underbart gott! Med lite smält smör, salt och persilja ovanpå så blir det som godis! Servera med potatis sås och en köttbit till. (Y)
oM MAN VET ATT DET ÄR ODLAT GIFTFRITT (j-a caps lock) så kan man använda blasten som mangold eller spenat!!!!
Jag kör oftast rödisarna i ugn,med potatis, palsternacka, lök. morot.... MMmmmmmmmmmmmmmmmums.
Det absolut godaste jag vet med rödbetor är att koka dem och skala. Skiva eller klyfta lägg på tallrikar, smula över chevreost, rostade pinjenötter och ringla lite honung över. Jag brukar ibland lägga lite sallad underst-- så otroligt gott(Y)
Fick denna rätt som förrätt när jag var på middag i lördagskvälls oh du vad gott det var!!!!:p:p:p:p
Jag river dom råa och har i salladen. Hur gott som helst med vinägrettdressing :p