Jag vill lära mig att konservera mat, i vattenbad, ättiksinläggningar, saltning och så vidare. Har ni några roliga recept att dela med er av? Än så länge har jag gjort äppelmos, saltgurka, harissa och ättiksgurka. Mitt nästa projekt är att lägga in tomater och tomatsås. Skulle vilja ha ett recept på inlagd vitkål om någon har något roligt.
Det ska hålla längre än några veckor, gärna nåt år. :D
Tacksam för svar!
Anderstam29 september 2013
Ett ovanligt recept i Sverige.
Men vanligt i England och USA är. Inlagda rosa ägg
Virvlande29 september 2013
Oj vad kul det lät! Det måste jag prova! Tack för tipset. \o/
Gutis30 september 2013
Jag lägger in squash på samma sätt som gurka. Rödlök är också jättegott att lägga in i ättikslag för att ha till stekar....gärna vilt eller nöt.
Nu har jag precis gjort rönnbärsgele som är jättegott.
Leverpastej går jättebra att göra klar utan att baka klar i vattenbad. Man fryser den o tar upp efterhand o ugnsbakar.
Jag vill lära mig att konservera mat, i vattenbad, ättiksinläggningar, saltning och så vidare. Har ni några roliga recept att dela med er av? Än så länge har jag gjort äppelmos, saltgurka, harissa och ättiksgurka. Mitt nästa projekt är att lägga in tomater och tomatsås. Skulle vilja ha ett recept på inlagd vitkål om någon har något roligt.
Det ska hålla längre än några veckor, gärna nåt år. :D
Tacksam för svar!
Ett ovanligt recept i Sverige.
Men vanligt i England och USA är.
Inlagda rosa ägg
Oj vad kul det lät! Det måste jag prova! Tack för tipset. \o/
Jag lägger in squash på samma sätt som gurka. Rödlök är också jättegott att lägga in i ättikslag för att ha till stekar....gärna vilt eller nöt.
Nu har jag precis gjort rönnbärsgele som är jättegott.
Leverpastej går jättebra att göra klar utan att baka klar i vattenbad. Man fryser den o tar upp efterhand o ugnsbakar.