Jag har mängder med körsbärsplommon att ta hand om. Hur fryser jag lättast in dem? I de flesta sylt- och marmeladrecept ska kärnorna koka med en stund, och rackarna är ju rätt små så det känns lite tidsödande att stå och kärna ur dem nu. Kan man frysa in dem som de är bara?
robzon13 augusti 2012
Hejsan
frys in hela frukten... tänk bara på att då du använder dom så minska lite på vätskan i receptet
jag fryser in min frukt och kokar allt eftersom jag behöver sylt marmelad osv..
prövade ett recept med frysta plommon och tog vätska efter receptets angivelse och det blev som en soppa ... vilken miss >:( ...jag kokar på svag värme eftersom då du minskar vätskan har det stor riska att bränna fast i botten av grytan
Lycka till
finelinan14 augusti 2012
Skrivet av robzon den 13 aug 2012
Hejsan
frys in hela frukten... tänk bara på att då du använder dom så minska lite på vätskan i receptet
jag fryser in min frukt och kokar allt eftersom jag behöver sylt marmelad osv..
prövade ett recept med frysta plommon och tog vätska efter receptets angivelse och det blev som en soppa ... vilken miss >:( ...jag kokar på svag värme eftersom då du minskar vätskan har det stor riska att bränna fast i botten av grytan
Lycka till
Och då kokar du sylten med hela frukten och kärnan i? Och fiskar sedan upp kärnorna?
robzon15 augusti 2012
japp det gör jag ..frukten delar sig ju under kokningen .. så då fiskar jag upp kärnorna ...är det då att du tycker det blir för stora fruktbitar i satsen brukar jag fuska och dela upp hälften av koket och mixa med stavmixer och röra i hop det igen...Obs inga kärnor får vara då så kolla noga
änn har ingen klagat på det jag gjort
Countrygirl15 augusti 2012
Kan tipsa om den här Plommonchutney som jag gjorde förra året. Har ätit och gett bort i mängd. I år har jag tyvärr ganska tomt på plommonträdet. :(
Jag har mängder med körsbärsplommon att ta hand om. Hur fryser jag lättast in dem? I de flesta sylt- och marmeladrecept ska kärnorna koka med en stund, och rackarna är ju rätt små så det känns lite tidsödande att stå och kärna ur dem nu. Kan man frysa in dem som de är bara?
Hejsan
frys in hela frukten... tänk bara på att då du använder dom så minska lite på vätskan i receptet
jag fryser in min frukt och kokar allt eftersom jag behöver sylt marmelad osv..
prövade ett recept med frysta plommon och tog vätska efter receptets angivelse och det blev som en soppa ... vilken miss >:( ...jag kokar på svag värme eftersom då du minskar vätskan har det stor riska att bränna fast i botten av grytan
Lycka till
Hejsan
frys in hela frukten... tänk bara på att då du använder dom så minska lite på vätskan i receptet
jag fryser in min frukt och kokar allt eftersom jag behöver sylt marmelad osv..
prövade ett recept med frysta plommon och tog vätska efter receptets angivelse och det blev som en soppa ... vilken miss >:( ...jag kokar på svag värme eftersom då du minskar vätskan har det stor riska att bränna fast i botten av grytan
Lycka till
Och då kokar du sylten med hela frukten och kärnan i? Och fiskar sedan upp kärnorna?
japp det gör jag ..frukten delar sig ju under kokningen .. så då fiskar jag upp kärnorna ...är det då att du tycker det blir för stora fruktbitar i satsen brukar jag fuska och dela upp hälften av koket och mixa med stavmixer och röra i hop det igen...Obs inga kärnor får vara då så kolla noga
änn har ingen klagat på det jag gjort
Kan tipsa om den här Plommonchutney som jag gjorde förra året. Har ätit och gett bort i mängd. I år har jag tyvärr ganska tomt på plommonträdet. :(