Detta är det första jag skriver på Matklubben så jag hoppas jag gör rätt - har bara letat recept innan.
Jag skulle behöva tips och idéer.
Jag ska bjuda på en festmiddag för 12 personer.
Lördag kväll kommer gästerna men på fredagen är jag borta hela kvällen & lördag förmiddag har jag också saker inbokat. Enda möjligheten att förbereda något är redan på torsdagkvällen. Har ni några bra tips på vad jag kan laga till huvudrätt (förrätt & efterrätt är ordnade)?
Tack på förhand!
MatAnders8 februari 2010
Grytor blir ju alltid godare efter 1-2 dagar så det är ju ett säkert kort om man nu vill bjuda på det. Vad gäller förrätter blir ju även räkröror godare om dom får stå o dra lite.
Hur som hellst lycka till.
ingelablank8 februari 2010
Beror lite på vad du ska ha till förrätt och e-rätt om de är mastiga.... annars så är en taco-grattäng (utan "flarn" ta dem på sidan tillsamans med salladen) en bra rätt att göra i förväg.
Hoppas att det går bra
The_mama97mia8 februari 2010
En tjälknöl är ju toppengott, den SKA ju förberedas med. Med en lyxig potatisgratäng till så är man hemma.
Detta är det första jag skriver på Matklubben så jag hoppas jag gör rätt - har bara letat recept innan.
Jag skulle behöva tips och idéer.
Jag ska bjuda på en festmiddag för 12 personer.
Lördag kväll kommer gästerna men på fredagen är jag borta hela kvällen & lördag förmiddag har jag också saker inbokat. Enda möjligheten att förbereda något är redan på torsdagkvällen. Har ni några bra tips på vad jag kan laga till huvudrätt (förrätt & efterrätt är ordnade)?
Tack på förhand!
Grytor blir ju alltid godare efter 1-2 dagar så det är ju ett säkert kort om man nu vill bjuda på det. Vad gäller förrätter blir ju även räkröror godare om dom får stå o dra lite.
Hur som hellst lycka till.
Beror lite på vad du ska ha till förrätt och e-rätt om de är mastiga.... annars så är en taco-grattäng (utan "flarn" ta dem på sidan tillsamans med salladen) en bra rätt att göra i förväg.
Hoppas att det går bra
En tjälknöl är ju toppengott, den SKA ju förberedas med. Med en lyxig potatisgratäng till så är man hemma.
Fransyska á la tjälknöl med honung och timjan
Annars är den här festrätten en höjdare...
Oxfilé i två marinader, med citron, vitlök och rosmarin
(Y)