Finns det någon som har ett förslag på vad man kan göra med brödbullar (köpta) som legat några dagar och alltså är lite torra och tråkiga? Hade helt glömt av dem, annars brukar vi alltid frysa dem direkt och sedan ta upp efterhand, men icke denna gång. Vill helst inte kasta dem (10st, lite grövre mjöl) men de är ju inte goda att äta som de är.(L)
mariaengstrom10 augusti 2009
Det första som dyker upp i mitt huvud är att riva och torka till skorpmjöl. Eller kanske brödpudding? Kanske går att rosta dem i ugn och äta som vanligt rostbröd/varma mackor?
The_mama97mia10 augusti 2009
Eller går dom att skiva som lite tunnare o göra bruschetta av? Rosta lätt, ha på lite god olivolja o hackad tomat kryddad. ???
Okänd10 augusti 2009
Varför inte gå och mata änderna?
osita10 augusti 2009
I spanien gör man detta: TORRIJAS (Y)
Dags gammalt baguette bröd som blötes i mjölk och socker och kanel och som sedan friteras i olja.
Detta är ett gammalt billigt och GOTT sätt att få en efterrätt.
Jag har precis lagt in receptet:
Vet inte om det är gott med böd av grovt mjöl dock?????? :(
mooseella10 augusti 2009
I Norge så tar man lite gammalt bröd, skär det i tärningar strör på kanel och ev socker häller sedan på mjölk eller typ filmjölk och äter det ftill frukost eller mellanmål. Bra när det var lite grövre bröd. Mina ungar tyckte det var väldigt gott när de var små. Äpplemos i är gott..
mariaengstrom10 augusti 2009
Skrivet av osita den 10 aug 2009
I spanien gör man detta: TORRIJAS (Y)
Dags gammalt baguette bröd som blötes i mjölk och socker och kanel och som sedan friteras i olja.
Detta är ett gammalt billigt och GOTT sätt att få en efterrätt.
Jag har precis lagt in receptet:
Vet inte om det är gott med böd av grovt mjöl dock?????? :(
Måste vara spaniens svar på fattiga riddare? :)
Receptglad10 augusti 2009
Tack alla som gett mig tips.....det där med att rosta dem,ha på olivolja och tomat har jag redan testat och det gick jättebra!
Några änder har jag inte i närheten men jag kan ju kasta ut resterna till andra fåglar. Tack alla!
Okänd10 augusti 2009
Skrivet av mooseella den 10 aug 2009
I Norge så tar man lite gammalt bröd, skär det i tärningar strör på kanel och ev socker häller sedan på mjölk eller typ filmjölk och äter det ftill frukost eller mellanmål. Bra när det var lite grövre bröd. Mina ungar tyckte det var väldigt gott när de var små. Äpplemos i är gott..
Intressant med Norge!
Min morfar var Norsk och åt alltid något liknande till frukost.
Men han kallade det för "ibetet". Han bröt sönder det gamla halvtorra brödet i en skål, som han f.ö. kallade för "spillkum", lade i en rejäl klick med smör, rikligt med strösocker, en skvätt mjölk och till sist nykokt kaffe. Det var i stor sett vad han alltid åt till frukost!
Visst är dom lite knepiga, Norrmännen alltså!
Finns det någon som har ett förslag på vad man kan göra med brödbullar (köpta) som legat några dagar och alltså är lite torra och tråkiga? Hade helt glömt av dem, annars brukar vi alltid frysa dem direkt och sedan ta upp efterhand, men icke denna gång. Vill helst inte kasta dem (10st, lite grövre mjöl) men de är ju inte goda att äta som de är.(L)
Det första som dyker upp i mitt huvud är att riva och torka till skorpmjöl. Eller kanske brödpudding? Kanske går att rosta dem i ugn och äta som vanligt rostbröd/varma mackor?
Eller går dom att skiva som lite tunnare o göra bruschetta av? Rosta lätt, ha på lite god olivolja o hackad tomat kryddad. ???
Varför inte gå och mata änderna?
I spanien gör man detta: TORRIJAS (Y)
Dags gammalt baguette bröd som blötes i mjölk och socker och kanel och som sedan friteras i olja.
Detta är ett gammalt billigt och GOTT sätt att få en efterrätt.
Jag har precis lagt in receptet:
Spanska Torrijas
Vet inte om det är gott med böd av grovt mjöl dock?????? :(
I Norge så tar man lite gammalt bröd, skär det i tärningar strör på kanel och ev socker häller sedan på mjölk eller typ filmjölk och äter det ftill frukost eller mellanmål. Bra när det var lite grövre bröd. Mina ungar tyckte det var väldigt gott när de var små. Äpplemos i är gott..
I spanien gör man detta: TORRIJAS (Y)
Dags gammalt baguette bröd som blötes i mjölk och socker och kanel och som sedan friteras i olja.
Detta är ett gammalt billigt och GOTT sätt att få en efterrätt.
Jag har precis lagt in receptet:
Spanska Torrijas
Vet inte om det är gott med böd av grovt mjöl dock?????? :(
Måste vara spaniens svar på fattiga riddare? :)
Tack alla som gett mig tips.....det där med att rosta dem,ha på olivolja och tomat har jag redan testat och det gick jättebra!
Några änder har jag inte i närheten men jag kan ju kasta ut resterna till andra fåglar. Tack alla!
I Norge så tar man lite gammalt bröd, skär det i tärningar strör på kanel och ev socker häller sedan på mjölk eller typ filmjölk och äter det ftill frukost eller mellanmål. Bra när det var lite grövre bröd. Mina ungar tyckte det var väldigt gott när de var små. Äpplemos i är gott..
Intressant med Norge!
Min morfar var Norsk och åt alltid något liknande till frukost.
Men han kallade det för "ibetet". Han bröt sönder det gamla halvtorra brödet i en skål, som han f.ö. kallade för "spillkum", lade i en rejäl klick med smör, rikligt med strösocker, en skvätt mjölk och till sist nykokt kaffe. Det var i stor sett vad han alltid åt till frukost!
Visst är dom lite knepiga, Norrmännen alltså!