Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spanska Torrijas

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Efterrätt av dagsgammalt baguette/painrichebröd. Billigt och gott.

Ingredienser

Instruktioner

Skär brödet i 2 cm tjocka skivor. Värm till ljummet i en kastrull, mjölken med socker, citron och 1 tsk kanel (smaka av och använd mer eller mindre av socker/kanel efter eget tycke). Ta av kastrullen från värmen. Sätt att värma i en stekpanna ett par cm djupt med olja. Häll i en djup form/fat mjölken och doppa bröden tills de är helt blöta, strö över lite kanel om man vill. Lägg på ett annat plant fat bröden för att droppa av överflödig mjölk. Vispa upp äggen i en skål. Vänd bröden i äggen och fritera dem i varm olja tills de är guldbruna. Lägg dem att rinna av på hushållspapper. Servera dem kalla.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.