Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda ölsorter?

 • Viktens 12 januari 2015

  Hejsan! Jag skulle så gärna vilja ha era öltips, jag försöker bli bättre på att lära mig dricka öl. Men jag är rätt dålig på det må jag säga. Jag dricker mestadels lager, så skriv gärna tips på lager öl :)

  Jag har testat Per Morbergs öl, vilken jag tycker är god. Men jag behvöer som sagt testa lite fler sorter. Så tipsa på!

 • boz1965 13 januari 2015

  Jag rekommenderar att du provar dig igenom Systembolagets specialsortiment. De är mycket duktiga på att hitta de bästa sorterna. Kanske kan du ordna med en ölprovning med några kompisar?

 • h7411c 14 januari 2015

  Själv är jag ingen riktig öl fantast men ibland är det gott att ta en öl till maten. Då blir det i regel Sort Guld eller Småland. Är jag ute på krogen och dem inte finns dricker jag någon av Carlsbergs. Håller med Permalänk att ta kontakt med systembolaget för dem är duktiga. Dem hjälpte mig en gång när jag skulle laga fisk med öl i. Den blev god men mina barn tyckte inte om den.

 • ssctsg 14 januari 2015

  Nils Oskar God Lager och Samuel Adams Boston Lager är två favoriter. Vill man ha en med lite mer smak är Brooklyn Lager ett bra alternativ.

 • kattmormor1 14 januari 2015

  Rekommenderar ljus Zlatopramen , mycket gott öl från Tjeckien.

 • degen99 15 januari 2015

  Hej! Jag älskar öl, Morbrgs öl tyckte jag däremot var nåt av det äckligaste öl jag smakat! Prova gärna lite specialöl så som ipa, iipa, belgisk styre, veteöl, bock, dubbelbock, apa, döpa, porter, imperial porter, stout och imperial stout. S:t Eriks, Dugges, Oppigårds och Omnipollo är bara några alla de duktiga bryggerier vi har i Sverige! Kolla även mitt instagramkonto "degen99" där lägger jag ut bilder och namn på de öl jag dricker. Skål!

 • jimmy62 15 januari 2015

  Köp det fantastiska Tjeckiska goda ölet "Zatec", en ljus lager som både är ekologisk och glutenfri,kan vara svår att få tag på en del systembolag men du kan ju beställa

 • Countrygirl 16 januari 2015

  Fråga de som jobbar på systembolaget. De går ofta kurser och är väldigt kunniga. Om jag ska vara lokalpatriot rekommenderar jag Nääs öl som har 5 olika sorter på systemet. Kan vara kul att köpa en av varje och testa med kompisar. Det finns också många andra mikrobryggerier så där du bor kan ni ha sorter som inte finns på andra ställen.

  Lycka till {cowboy}

 • Zera88 18 januari 2015

  Det finns en famtastisk bra blogg om öl som heter maltens vänner! De ger tips på bra öl som de provsmakat. Gå in och kolla! :)

 • boz1965 18 januari 2015

  Skrivet av degen99 den 15 jan 2015

  Hej! Jag älskar öl, Morbrgs öl tyckte jag däremot var nåt av det äckligaste öl jag smakat!...


  Håller med till 100%. Jag köpte också det "ölet" till en ölprovning med "grabbarna". INGEN gillade det. Det allmänna omdömet var "odrickbart". Och då ska jag säga att ingen av oss är precis nån nybörjare på öl. Vi är alla i 50-årsåldern och däromkring och har druckit både riktigt fina och goda ölsorter och riktiga fulöl. Morbergs hör till den senare kategorin enligt min enkla mening.

 • kallebakom 21 januari 2015

  mobergs http://mk-cdn.203.se/img/smilies/thumbs-down.gif
  vanlig lapin 5,2http://mk-cdn.203.se/img/smilies/thumbs-up.gif

 • Ryttan 5 februari 2015

  Lustigt att smaken kan vara så annorlunda hos oss alla. Och tur är väl det :) Jag måste säga att jag tycker om Morbergs Lager, den är en perfekt veckoöl som kanske inte smakar så jättemycket än just bara lager. Så det är väl därför jag gillar den så mycket! Tycker all den här Ale hetsen är fånig.

 • irrevirre 6 februari 2015

  Jag gillar tysk öl, gärna weissbeer men helt kristallklar alltså inte hefe (den grumliga) Jag har aldrig druckit en tysk öl som inte varit god men vissa gillar man mer. Jag har svårt för engelsk öl som inte riktigt smakar öl... och har väldigt lite kolsyra, men det går ner {bashful} En Tuborg eller Carlsberg smakar också bra.

 • asasto 7 februari 2015

  Veteöl är gott + blå chimay + choklad stouten annars är jag inte nån större ölälskare.

 • Ryttan 9 februari 2015

  Skrivet av asasto den 7 feb 2015

  Veteöl är gott + blå chimay + choklad stouten annars är jag inte nån större ölälskare.


  TACK! Det måste jag testa! Är det gott med chokladsmak i öl?

 • asasto 9 februari 2015

  Jo jag tycker den är god, stout är ju ett ganska mörkt öl och den har en rejäl ton av mörk choklad.

 • Ryttan 8 april 2015

  Skrivet av asasto den 9 feb 2015

  Jo jag tycker den är god, stout är ju ett ganska mörkt öl och den har en rejäl ton av mörk choklad.


  Har glömt att köpa hem denna, vet du vad priset ligger på?

 • Puff72 9 april 2015

  Young's Double Chocolate Stout

  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=choklad+stout&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=37154&varuNr=1606&filters=searchquery%2c

  27,90:- för 50cl

 • Puff72 9 april 2015

  Som någon skrev, tjeckisk öl, riktigt bra och gott :-) Men ibland slinker det ner en kall Mariestad, som jag tycker är riktigt god.

 • Rajdon 12 april 2015

  Förslår allt tjeckiskt från topp till botten ;)

  http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/?searchview=All&varugrupp=%C3%96l&excludesvalues=False&groupfiltersheader=Default&filters=varugrupp%2c#sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&varugrupp=%C3%96l&exkluderakosher=False&exkluderaretsinerat=False&groupfiltersheader=Default&filters=varugrupp,combinedland,&action=search&excludesvalues=False&combinedland=Tjeckien

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.