Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Adventspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En ljuvligt saffransdoftande adventspaj som passar perfekt nu i juletider. Pajen går utmärkt att förbereda och kan ätas såväl varm som kall. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, mjölmix och salt, gärna i köksmaskin. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Den blir ganska kladdig. Bred ut degen i en pajform, t ex med smörkniv. Låt vila kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. halvera körsbärstomaterna och fördela i formen. Skala och finhacka löken och lägg den ovanpå körsbärstomaterna tillsammans med bacon. Vispa samman äggstanningen och häll på den.
  4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills pajen stannat helt och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.