Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äggbakelse

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt enkelt, men gott! Ser lite kul ut också! :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Tillsätt övriga ingredienser för kakan.
  2. Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda 200-225 C i circa 5-7 minuter, tills den fått fin färg. Kolla med en sticka om kakan är klar.
  4. Lägg den gräddade kakan upp och ner på ett annat bakplåtspapper med strösocker på. Dra av bakplåtspappret(som kakan gräddades på) tips: man kan pensla lite kallt vatten på pappret ifall det inte lossnar så lätt.
  5. Bred sylt över kakan och rulla ihop från kortsidan. det är bra om man rullar ihop kakan medans den är någorlunda varm, annars går den lätt sönder.
  6. Låt svalna och skär sedan i ganska tjocka skivor.
  7. Lägg dem "ner" på fat och toppa med vispgrädde. Lägg försiktigt en persikohalva per tårtbit.
  8. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.