- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ännu ett recept som jag fått av en god vän som aldrig misslyckas i köket. En riktig höjdarkaka!
Instruktioner
- Vispa smör och socker till kakan. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om väl.
Blanda kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner växelvis med grädden i smeten. Häll i smord form.
Grädda i 175 grader i 25 min.
- Skala äpplena och skär i små tärningar.
- Glasyr:
Koka ihop smör, socker och kokosflingor. Ta av från värmen och tillsätt ägg och vaniljsocker.
- Ta ut den halvgräddade kakan (efter 25 min.) och lägg äppeltärningarna på kakan. Bred ut glasyren över kakan. Grädda i ytterligare 25 min.
Publicerat den
9 oktober 2010
Skriv kommentar