Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppel/kokoskaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ännu ett recept som jag fått av en god vän som aldrig misslyckas i köket. En riktig höjdarkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker till kakan. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om väl. Blanda kardemumma, bakpulver och mjöl och rör ner växelvis med grädden i smeten. Häll i smord form. Grädda i 175 grader i 25 min.
  2. Skala äpplena och skär i små tärningar.
  3. Glasyr: Koka ihop smör, socker och kokosflingor. Ta av från värmen och tillsätt ägg och vaniljsocker.
  4. Ta ut den halvgräddade kakan (efter 25 min.) och lägg äppeltärningarna på kakan. Bred ut glasyren över kakan. Grädda i ytterligare 25 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.