Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelsnäckor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Riktigt läckra vetebullar med äppel- och mandelfyllning. Att baka dubbel sats av dessa härliga bullar kan vara en god idé - de försvinner snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Rör ut jästen med litet av degspadet och tillsätt resten av spadet, socker, salt och vetemjöl i omgångar.
  2. Arbeta degen tills den känns smidig och släpper bunkens kanter. Strö över litet mjöl och låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i fem delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
  3. Bred på äppelmos och strö över mandelmassa. Vik degen dubbel, skär i remsor, sno remsorna och gör en knut. Eller rulla ihop degen och skär den i bitar. (Jag brukar göra det sistnämnda, jag är rätt urusel på att sno deg så att det blir snyggt!)
  4. Lägg bullarna i pappersformar på en plåt och låt dem jäsa under bakduk 30 - 40 minuter. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen i 225° ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.