Överraska dina nära och kära med dessa härliga vetebullar till eftermiddagskaffet! Fyllda med äpplen och russin blir de extra saftiga och goda.
Instruktioner
- Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke. Häll över lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, socker, salt och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Gör fyllningen. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Blanda äpplebitar, citronskal och citronsaft med florsocker och russin.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Dela degen i 40 bitar. Rulla varje bit till en slät bulle.
- Gör en liten grop i varje bulle. Fyll groparna med lite äpplefyllning och nyp ihop. Lägg bullarna med skarven neråt i bullformar av papper.
- Ställ bullarna på bakplåtar. Låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsockret. Grädda dem mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler under en bakduk.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar