Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppletårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jättegod äppletårta nu inför äppel- och hallonsäsongen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt gulan och därefter mjöl och mandel. Arbeta ihop degen och platta ut den till en rund kaka (20-25 cm i diameter) på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem i tunna klyftor.
  4. Tryck ner äppleklyftorna tätt intill varandra över hela degen.
  5. Strö litet socker över och grädda kakan i ca 25 minuter.
  6. Mosa hallonen med sockret och bred moset över kakan medan den ännu är litet varm. Strö flagad, rostad mandel över och servera med litet vispad grädde eller lätt tinad glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.