Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppletårta Cyrano

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Uppskattad annorlunda äppel tårta eller paj. Lika god varm som kall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget Blanda vetemjölet och grahamsmjölet med bakpulvret. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
  2. Smöra en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter Tryck ut degen i formen och dra upp den längs kanten. Degen som ogräddad står över äggsmeten men glider försiktigt ner i jämnhöjd med själva kakan vid gräddning.
  3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Fördela klyftorna i formen.
  4. Vispa grädden till fast skum. Rör i creme fraiche. Vispa äggen lätt. Tillsätt dem, sockret och vaniljsockret i gräddblandningen. Häll smeten över äpplena.
  5. Grädda på nedersta falsen i ugn 175 grader i 60 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.