- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Uppskattad annorlunda äppel tårta eller paj.
Lika god varm som kall.
Instruktioner
- Rör matfett och socker vitt och pösigt.
Tillsätt ägget
Blanda vetemjölet och grahamsmjölet med bakpulvret.
Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
- Smöra en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Tryck ut degen i formen och dra upp den längs kanten.
Degen som ogräddad står över äggsmeten men glider försiktigt ner i jämnhöjd med själva kakan vid gräddning.
- Skala och kärna ur äpplena.
Skär dem i klyftor.
Fördela klyftorna i formen.
- Vispa grädden till fast skum.
Rör i creme fraiche.
Vispa äggen lätt.
Tillsätt dem, sockret och vaniljsockret i gräddblandningen.
Häll smeten över äpplena.
- Grädda på nedersta falsen i ugn
175 grader i 60 minuter.
Publicerat den
18 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar