Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amoz gorgonzola och basilikafyllda järpar med potatis/palsternackgratäng.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ja, go vänner, vad gör man med ett paket köttfärs? Jo, man kollar vad som finns i kylskåp och skafferi, plockar fram fantasin, och där satt den!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärsen med ägg, potatismjöl och mjölk. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Ta en lagom klick av färsen och gör en platt "kaka", lägg en bit gorgonzolaost och 1-2 blad basilika i mitten och forma till en järpe. Linda en baconskiva runt. Stek i smörolja på medelvarm platta tills de är genomstekta.
  2. Gratängen: Skala potatis, palsternacka, rödlök och vitlök. Skiva allt i matberedaren i skivor. Varva potatis, palsternacka, lök och riven ost i en ugnsfast form. Strö ost överst och häll på grädden. Gratinera i 225° ca 30 min, eller tills potatisen är mjuk.
  3. Servera med en god sallad till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.