- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ja, go vänner, vad gör man med ett paket köttfärs? Jo, man kollar vad som finns i kylskåp och skafferi, plockar fram fantasin, och där satt den!!!!
Instruktioner
- Blanda köttfärsen med ägg, potatismjöl och mjölk. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Ta en lagom klick av färsen och gör en platt "kaka", lägg en bit gorgonzolaost och 1-2 blad basilika i mitten och forma till en järpe. Linda en baconskiva runt. Stek i smörolja på medelvarm platta tills de är genomstekta.
- Gratängen:
Skala potatis, palsternacka, rödlök och vitlök. Skiva allt i matberedaren i skivor. Varva potatis, palsternacka, lök och riven ost i en ugnsfast form. Strö ost överst och häll på grädden. Gratinera i 225° ca 30 min, eller tills potatisen är mjuk.
- Servera med en god sallad till.
Publicerat den
2 oktober 2010
Skriv kommentar