Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ananasparfait

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp 1 dl ananasspad och blanda med äggulrona i en kastrull. Låt sjuda på svag värme under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna helt i vattenbad, rör om några gånger under tiden.
  2. Krama ur ananaskrosset så att allt spad är borta, rör ner ananasen i krämen. Vispa grädden och vänd ner.
  3. Häll upp i form som rymmer ca 9 dl och frys in i 4-5 timmar eller över natten. Ta fram och ställ i kylen en timme före servering.
  4. Fördela parfaiten på tallrikar. Garnera runt om med färsk eller konserverad frukt eller värm ett paket lättsockrade hallon och servera tillsammans med frukten och parfaiten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.