Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ansjovismoussetårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Fantastikst god både till jul, påsk eller midsommar. Går utmärkt att göra 1-2 dagar innan servering. Perfekt vickningsmat dessutom. Om man är riktigt energiskt kan man även göra små bakelser eller aptitretare men då brukar jag tillreda tårtan i en vidare form gärna rektangulär så att tårtan inte blir så hög, sen stansar/skär jag ut fina små bitar med en VASS kniv. Läckert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Börja med bottnen. Smula ner kavringen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt till kavringsmulorna. Kör till en slät massa. Tryck ut i en form med avtagbar kant
  2. 2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. 3. Finhacka lök och ev örter. Blanda samman med ansjovispasta, crème fraiche, majonnäs och kaviar. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
  4. 4. Ljumma grädden och smält gelatinbladen. Tillsätt till smeten och blanda. Häll massan i formen och ställ i kyl att stelna några 3 timmar eller över natten.
  5. 5. Dekorera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.