Med rulltårta kan man kreera läckra, vackra bakverk att servera till kaffet efter maten eller närhelst man blir sugen på en god kaka. Detta recept tillhörde vinnarna i en tävling med Hemmets Veckotidning.
Instruktioner
- Värm ugnen till 250°.
- Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort bakpapperet. Låt kakan svalna under plåten.
- Fyllning:
Rör osten smidig med sockret och 1/2 dl ovispad grädde. Koka upp ½ dl grädde och rör ner chokladen i mindre bitar. Blanda chokladen med apelsin/ost. Vispa resten av grädden och blanda i fyllningen.
- Bred större delen av fyllningen på kakan och rulla ihop. Bred resterande fyllning ovanpå. Garnera med t ex kokta strimlade apelsinskal, hackad choklad och strössel.
- Låt kakan mogna i kylskåpet några timmar före servering.
Publicerat den
7 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott och enkelt!
Tack för ett topenrecept!