Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Med rulltårta kan man kreera läckra, vackra bakverk att servera till kaffet efter maten eller närhelst man blir sugen på en god kaka. Detta recept tillhörde vinnarna i en tävling med Hemmets Veckotidning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.
  3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort bakpapperet. Låt kakan svalna under plåten.
  4. Fyllning: Rör osten smidig med sockret och 1/2 dl ovispad grädde. Koka upp ½ dl grädde och rör ner chokladen i mindre bitar. Blanda chokladen med apelsin/ost. Vispa resten av grädden och blanda i fyllningen.
  5. Bred större delen av fyllningen på kakan och rulla ihop. Bred resterande fyllning ovanpå. Garnera med t ex kokta strimlade apelsinskal, hackad choklad och strössel.
  6. Låt kakan mogna i kylskåpet några timmar före servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • brakram 26 augusti 2009

    Mycket gott och enkelt!

  • mormy 4 september 2010

    Tack för ett topenrecept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.