Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosbakelser

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oväntat besök? Då går detta kanonsnabbt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Ta smördegsplattorna ur frysen och låt dem ligga i rumstemperatur ca 15 minuter. Låt aprikoserna rinna av. Sätt på ugnen. Kavla ut degplattorna på längden så de blir ca 10 x 20 cm. Dela dem på tvären. Värm marmeladen lite och bred den över plattorna, spara lite till pensling.
  3. Lägg degen på plåt med bakplåtspapper. Placera 2 aprikoshalvor diagonalt på varje platta och vik över och tryck till de tomma hörnen ordentligt. Pensla degen med lite marmelad och strö några mandelspån över.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills degen fått fin färg, 20-25 minuter. Låt bakelserna svalna på galler. Sikta lite florsocker över före serveringen.
  5. Servera gärna med en klick glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.