Detta italienska brödet focaccia är bakat med aprikossylt och hackad sötmandel.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Häll försiktigt i hälften av oljan, tillsätt socker och salt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ca 5 minuter. Lägg tillbaka i bunken och låt den jäsa under bakduk 1 timme.
- Smörj 2 pajformar med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter, med olja. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem och lägg i formarna. Jäs ytterligare 20 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 200°C. Tryck djupa gropar i degen – lättast med fingertopparna. Klicka sylt i groparna.
Ringla över oljan och strö på socker och mandel. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, c:a 30 minuter. Låt dem svalna i sina formar.
Publicerat den
14 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar