Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosfocaccia

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Detta italienska brödet focaccia är bakat med aprikossylt och hackad sötmandel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en ganska lös deg. Häll försiktigt i hälften av oljan, tillsätt socker och salt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den ca 5 minuter. Lägg tillbaka i bunken och låt den jäsa under bakduk 1 timme.
  2. Smörj 2 pajformar med löstagbar kant, c:a 24 cm i diameter, med olja. Dela degen i två bitar. Kavla ut dem och lägg i formarna. Jäs ytterligare 20 minuter under bakduk.
  3. Sätt ugnen på 200°C. Tryck djupa gropar i degen – lättast med fingertopparna. Klicka sylt i groparna. Ringla över oljan och strö på socker och mandel. Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, c:a 30 minuter. Låt dem svalna i sina formar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.