Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Aprikosfocaccia

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Focaccia är ett populärt italienskt bröd, som vanligtvis fylls med oliver. Här en söt variant med aprikos och råsocker - ett härligt bröd till kaffebordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och olja till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet.
  2. Tillsätt resten av degspadet, råsockret och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Tryck med mjölade händer ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Halvera aprikoserna och tryck ner dem i degen.
  5. Låt degen jäsa övertäckt i ytterligare ca 25 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Ta brödet ur långpannan och låt det svalna på galler. Strö över sockret och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.