Focaccia är ett populärt italienskt bröd, som vanligtvis fylls med oliver. Här en söt variant med aprikos och råsocker - ett härligt bröd till kaffebordet.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och olja till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, råsockret och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
- Tryck med mjölade händer ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm. Halvera aprikoserna och tryck ner dem i degen.
- Låt degen jäsa övertäckt i ytterligare ca 25 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Ta brödet ur långpannan och låt det svalna på galler. Strö över sockret och servera.
Publicerat den
2 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar