Sött och gott.
Instruktioner
- Smöra eller lägg bakplåtspapper en form, ca 20 cm i fyrkant. Skär smöret i tärningar. Blanda råsocker, strösocker, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull. Värm på svag värme och rör med en trägaffel tills sockret har lösts upp och smöret smält.
- Koka upp. Täck med lock och låt koka 3 min.
Lyft av locket och låt koka tills temperaturen stigit till 116° eller gör ett mjukt kulprov (häll några droppar av massan i ett glas kallt vatten och prova att forma dem till en mjuk kula).
- Sänk genast ned kastrullen i kallt vatten och rör sedan kraftigt med en trägaffel tills massan blir tjock, krämig och ljus i färgen. Rör ner aprikoserna.
Häll massan i formen och låt stå tills den nästan kallnat. Skär fyrkantiga bitar med lätt oljad kniv och låt stelna. Dela fudgen i bitar.
- Förvara på sval plats i lufttät förpackning mellan lager av bakplåtspapper.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar