Innanför avokadons skal finns massor med nyttigheter. Den fylliga frukten gör den här färgrika salladen mättande och god.
Instruktioner
- Skölj salladen grundligt, torka av den lätt och dela den i lagom stora munsbitar. Skölj och halvera tomaterna.
- Gör dressingen. Blanda vitvinsvinäger, 2 msk vatten, 2 msk citronsaft, buljongtärning, maizena och sambal oelek i en skål. Rör om väl.
- Skala vitlöksklyftan och hacka den fint. Blanda ner vitlöken i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Blanda salladen med hälften av dressingen.
- Klipp hälften av gräslöken fint och lägg resten åt sidan till garnering. Halvera avokadorna på längden, ta ur kärnan och ta bort skalet.
- Skär fruktköttet i skivor och pensla skivorna med resten av citronsaften.
- Lägg upp salladsbladen på fyra tallrikar. Lägg tomater och avokadoskivor ovanpå och droppa över resten av dressingen. Strö över den klippta gräslöken och garnera med hela gräslöksstrån.
Publicerat den
11 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar