- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Supergott och lätt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva potatisen 1/2-1 cm skivor lägg den därefter i den djupa bakplåten. Ansa och skölj bort grus från purjlöken dela den längs med hela vägen skär den sedan i 3-4 cm långa bitar och lägg på potatisen häll därefter på buljong så det nästan täcker potatisen och purjon.
In i ugnen 30 min med folie på.
- Baconjärpar:
Mosa potatisarna, knäck i ägg, häll på grädden, salta och peppra. Blanda ner färsen.
- Forma till järpar linda in med en baconskiva.
Lägg järparna på potatisen och purjon och sätt in rätten i ugnen. Klart efter 30 minuter.
Publicerat den
11 september 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här var gott. Varken mer eller mindre. Jag tycker om när allt är på samma ställe. Nästa gång kommer jag att göra nån mustigare buljong på nåt sätt. Blev lite "blekt" i smaken. Men principen tyckte jag om../ Inger