Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakaliaros Skordalia

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Marinerad torsk med ljummet vitlöksmos och fräscha grönsaker. En riktig klassiker från det grekiska köket.

Ingredienser

Instruktioner

Skär fyra tjocka portionsbitar av torsken. Lägg dem i en form. Blanda samman pressad citronsaft, olivolja, salt, peppar och smulad oregano. Häll det över torsken och låt den stå och dra i marinaden ca 30 minuter. Skala potatisarna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt potatisarna ånga av. Pressa dem. Rör samman pressad potatis med ströbröd, pressad vitlök och vinäger. Späd med olivolja och vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar och smulad oregano. Ta upp torsken. Vänd bitarna lätt i vetemjöl på båda sidorna. Stek torsken gyllene på båda sidorna i lite matolja, ca 5 minuter på varje sida. Bjud torsken nystekt med ljummet vitlöksmos, grönsaker och tomatsalsa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.