Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skordalia

 
Skriv ut

En grekisk sås för alla vitlöksälskare... Skordalia kan inte tänkas utan vitlök och den är oumbärlig som tillbehör till en mängd olika stekta eller friterade rätter som fisk, zucchini, aubergine och mycket annat. Man kan även servera skordalia som dipsås eller som garnityr till en soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vitlök med mosad potatis eller bröd i mortel. Stöt och blanda till en lös pasta.
  2. Tillsätt växelvis olivolja och vinäger, lite i taget och rör kraftigt.
  3. Salta och peppra. Fortsätt att vispa tills såsen är tjock och krämig.
  4. Kalle' orexi (Det betyder exakt God aptit - eller helt enkelt smaklig måltid).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.