Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpulvergifflar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Jättegoda bakpulvergifflar med sylt, snabbakade!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet, mjölken och hälften av det uppvispade ägget.
  3. Rör samman allt till en deg och skrapa ned den på mjölat bord.
  4. Dela degen och kavla ut den till två rundlar, 22 cm i diameter.
  5. Sporra ut 6 trekanter av varje och lägg en knapp tesked mos vid basen på varje triangel.
  6. Rulla ihop gifflarna så att spetsen kommer under och lägg dem på plåt, täckt med bakplåtspapper.
  7. Pensla med resten av det uppvispade ägget och grädda gifflarna till lagom färg i 8–9 minuter mitt i ugnen. Låt gifflarna kallna på galler i bakduk. De kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.