Lite frasiga snabbgjorda gifflar fyllda med apelsinmarmelad. Är godast nybakta då de är bakade med bakpulver.
Instruktioner
- Rör ihop socker och margarin i en bunke. Blanda bakpulver och det mesta av vetemjölet. Rör ner mjölblandningen, äggula och gräddfil i bunken. Arbeta ihop alltsammans till en kladdfri deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och kavla ut varje till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Skär eller sporra ut 6 snibbar ur varje kaka. Lägg en klick marmelad där snibben är som bredast. Rulla ihop snibben till en giffel (tryck lite runt degen där marmeladen ligger så att den stannar kvar i giffeln). Lägg gifflarna på bakpapperklädd plåt och grädda i 225 grader i 7-8 min. Blanda ihop florsocker, vatten och kakao till en tjock glasyr. Bred glasyren på gifflarna när de svalnat.
- Mums!
Publicerat den
3 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar