Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakpulvergifflar med apelsinmarmelad

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lite frasiga snabbgjorda gifflar fyllda med apelsinmarmelad. Är godast nybakta då de är bakade med bakpulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop socker och margarin i en bunke. Blanda bakpulver och det mesta av vetemjölet. Rör ner mjölblandningen, äggula och gräddfil i bunken. Arbeta ihop alltsammans till en kladdfri deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Dela den i 2 delar och kavla ut varje till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Skär eller sporra ut 6 snibbar ur varje kaka. Lägg en klick marmelad där snibben är som bredast. Rulla ihop snibben till en giffel (tryck lite runt degen där marmeladen ligger så att den stannar kvar i giffeln). Lägg gifflarna på bakpapperklädd plåt och grädda i 225 grader i 7-8 min. Blanda ihop florsocker, vatten och kakao till en tjock glasyr. Bred glasyren på gifflarna när de svalnat.
  2. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.