Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

KRYDDIGA JULBRÖD

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Det här brödet är super gott. Ett måste på vårat julbord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 2 brödformar 1½ L vardera, med matfett. 2. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke och blanda väl. 3. Fördela blandningen i de smorda formarna och jämna till ytan. 4. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. 5. Stjälp upp bröden på galler och låt dem svalna under en bakduk.
  2. Skär upp i tunna skivor. Underbart goda som de är eller med smör och ost.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Marre_W 4 december 2008

    Nu har jag bakat och sitter här och smaskar i mig av limporna, det är jättegott!! Hade dock inte i allt sött, hoppade över sockret och hade i 2 1/2 dl sirap i stället för 3, men MUMS säger jag bara :)) Och TACK! / Maria

  • msmeds 5 december 2009

    Tack för ett jätte gott recept. Kommer att bli fina julklappar. Tack

  • lena4 20 december 2009

    Visst supergott va det. Lättbakat och jättegott. Kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept. Betyg 5 eller mer om det gick.

  • moniha 21 december 2009

    Är det en torr sockerkaka frågar min man? Så söt, ändå hade jag tagit bort 1dl sirap. Smaken var det inget fel på. inget jag kommer att baka igen/monica

  • berbere 23 december 2009

    hej,En liten fråga bara, blev oklar för mig om man ska sätta ugnen på 200 g i nedre delen från början eller ska man ändra från en normal till nedre delen? hälsningar

  • adlihtam_skold 20 november 2010

    Det är ett jättegott bröd. Men ska det verkligen vara 7 1/2dl vetemjöl i? Jag gjorde detta brödet förra året men det blev stenhårt. Det gick bara att äta medan det var varmt. Annars ett super gott bröd!

  • carinaselvin 13 december 2012

    men fy vilket dåligt recept. Kändes verkligen som man åt en stenhård pepparkaka. Så kladdigt o bedrövligt så det gick knappt att göra ren degbunken.

  • epi 13 december 2012

    Sorgligt när man misslyckas med brödbaket :( Men i mitt hus står den alltid på julbordet och är det något bröd alla tittar eter så är det det här. Det ska så klart ätas de 3 första dagarna annars fryser man indet och det är lika gott då ;) Så jag hoppas flewr vill prova för jah har aldrig fått denna komentar förut.

  • epi 18 december 2012

    Detta fick jag som medelande i dag tyckte jag var kul :)Hej! Jag vill bara tacka dig för ett underbart bra brödrecept som jag kommer att använda till julbordet!!! Önskar dig en riktigt God Jul med gott bröd! Kram från Lisbeth

  • nyberg8 18 december 2012

    Har man bikarbonat som jäsmedel så behöver man ju nåt syrligt för att det ska funka, ex. filmjölk, gräddfil eller liknande, annars jäser det ju inte som det ska. Tycker dessutom att det är väldigt mycket sött i receptet, massor med sirap, dessutom socker och apelsinmarmelad. Skulle nog minska ner det det söta till hälften och ta filmjölk i stället för mjölk för att få bikarbonaten att fungera som jäsmedel.

  • epi 18 december 2012

    http://www.ica.se/recept/kryddiga-julbrod-276623/ Jag har bara gjort som grundrecepet varit och det har alltid blivit bra men att prova nya Ingredienser är ju alldrig fel om man gillar att prova

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.