- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
Det här brödet är super gott. Ett måste på vårat julbord.
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 2 brödformar 1½ L vardera, med matfett.
2. Blanda samtliga ingredienser i en stor bunke och blanda väl.
3. Fördela blandningen i de smorda formarna och jämna till ytan.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter.
5. Stjälp upp bröden på galler och låt dem svalna under en bakduk.
- Skär upp i tunna skivor.
Underbart goda som de är eller med smör och ost.
Publicerat den
21 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu har jag bakat och sitter här och smaskar i mig av limporna, det är jättegott!! Hade dock inte i allt sött, hoppade över sockret och hade i 2 1/2 dl sirap i stället för 3, men MUMS säger jag bara :)) Och TACK! / Maria
Tack för ett jätte gott recept. Kommer att bli fina julklappar. Tack
Visst supergott va det. Lättbakat och jättegott. Kommer jag att göra fler gånger. Tack för ett bra recept. Betyg 5 eller mer om det gick.
Är det en torr sockerkaka frågar min man? Så söt, ändå hade jag tagit bort 1dl sirap. Smaken var det inget fel på. inget jag kommer att baka igen/monica
hej,En liten fråga bara, blev oklar för mig om man ska sätta ugnen på 200 g i nedre delen från början eller ska man ändra från en normal till nedre delen? hälsningar
Det är ett jättegott bröd. Men ska det verkligen vara 7 1/2dl vetemjöl i? Jag gjorde detta brödet förra året men det blev stenhårt. Det gick bara att äta medan det var varmt. Annars ett super gott bröd!
men fy vilket dåligt recept. Kändes verkligen som man åt en stenhård pepparkaka. Så kladdigt o bedrövligt så det gick knappt att göra ren degbunken.
Sorgligt när man misslyckas med brödbaket :( Men i mitt hus står den alltid på julbordet och är det något bröd alla tittar eter så är det det här. Det ska så klart ätas de 3 första dagarna annars fryser man indet och det är lika gott då ;) Så jag hoppas flewr vill prova för jah har aldrig fått denna komentar förut.
Detta fick jag som medelande i dag tyckte jag var kul :)Hej! Jag vill bara tacka dig för ett underbart bra brödrecept som jag kommer att använda till julbordet!!! Önskar dig en riktigt God Jul med gott bröd! Kram från Lisbeth
Har man bikarbonat som jäsmedel så behöver man ju nåt syrligt för att det ska funka, ex. filmjölk, gräddfil eller liknande, annars jäser det ju inte som det ska. Tycker dessutom att det är väldigt mycket sött i receptet, massor med sirap, dessutom socker och apelsinmarmelad. Skulle nog minska ner det det söta till hälften och ta filmjölk i stället för mjölk för att få bikarbonaten att fungera som jäsmedel.
http://www.ica.se/recept/kryddiga-julbrod-276623/ Jag har bara gjort som grundrecepet varit och det har alltid blivit bra men att prova nya Ingredienser är ju alldrig fel om man gillar att prova